BAŞKENT ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Yakup Çınar için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Siirt'in Pervari ilçesinde 10 Kasım Cumartesi günü askeri helikopterin düşmesi sonucu 17 asker şehit olmuştu. Şehit Pilot Üsteğmen Yakup Çınar için bugün Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kabine üyeleri, askeri yetkililer, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile şehit pilotun 3 aylık hamile eşi Fethiye, annesi Fatma, babası Kemal, kız kardeşleri Serpil ve Sevcan Çınar katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Kocatepe Camii'ne gelişinde şehidin ailesine taziyesini sundu. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazında şehidin ailesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Çiçek, Orgeneral Özel, CHP ve MHP liderleri ile kabine üyeleri yan yana saf tuttu. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konuldu. Saygı geçişi sırasında komutanlar şehide selam durdu. Şehidin dayısı Servet Akman, teröre tepki göstererek, "Bizde Kürdüz. 30 sene memurluk yaptım, hiç kimse nesin diye sormadı. PKK şimdi Meclis'te, milletvekilleri ile teröristler kucaklaşırken bombalanmadı. Ondan gönlümüz dargın. Kürtlerin Zerdüşt diye dini yoktur, Kürtlerin dini İslam'dır, teröristler Zerdüştür" dedi.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin 'Kaza olduğuna inanıyor musunuz ?’ şeklindeki sorusuna Akman, "İnanıyorum, hava şartlarından diye bilgi verdiler" cevabını verdi. Şehidin kız kardeşi Serpil ise, cenazeye ağabeyinin pilot tulumu ile katıldı. Serpil Çınar, ağabeyini askeri selamı ile uğurladı. Şehidin 3 aylık hamile eşi Fethiye ise tören boyunca elinden Türk bayrağını bırakmadı. Şehidin annesinin feryatları ise yürekleri burktu.
Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Sincan Çimşit Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Siirt’in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker, Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Reis beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı’ndan Pervari ilçesine asker sevkiyatı yapan askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker’in (32) cenazesi, dün Akşehir ilçesine getirildi. Şehidin cenazesi, sabah saatlerinde Akşehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak Reis beldesindeki annesi Ayşe Konuk'un ve ardından babaannesi Fadimana Şeker'in evine götürülerek 'helallik' alındı. Cenazenin evlere gelişi sırasında yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, feryatlar yürekleri dağladı. Törene katılmak için beldeye gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Konya protokolü de, şehidin anne ve babaannesinin evini ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Reklam
Reklam

Öğle namazı öncesi Reis Çarşı Merkez Camii önündeki alana getirilen şehidin tabutuna sarılan çocukları Mevlüt Kağan (6) ve Merve (9) ile ayrıldığı eşi Kezban İz, gözyaşlarına hakim olamadı. Tabuta sarılan anne Ayşe Konuk, ‘Sana doyamadım oğlum, böylemi gidecektin’ diyerek ağladı.
Cenaze törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, 3. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası bir süre askerlerin omzunda taşınan tabut, vatandaşlar tarafından belde mezarlığına kadar götürüldü. Şehidin naaşı, saygı atışı ile beraber dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.


Siirt’in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Erzurumlu Uzman Çavuş Kürşat Güneş gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Hatice Güneş, ayakta durmakta güçlük çekerken, eşinin tabutunun başına tekerlekli sandalye ile getirilerek düğünde çekildikleri fotoğrafla son vedasını yaptı.

Reklam
Reklam

Lalapaşa Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, MHP Milletvekili Oktay Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Palandöken belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları askeri erkan ve çok sayıda Erzurumlu vatandaş katıldı. Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan kıldırdığı cenaze namazının ardından binlerce Erzurumlu şehidi son yolculuğuna uğurladı. Şehidin üç aylık hamile eşi Hatice Güneş, ayakta durmakta güçlük çekerken tekerlekli sandalyeye oturtturuldu. Türk bayrağı sarılı şehidin naaşının başına tekerlekli sandalye ile gidebilen eşi Hatice Güneş, düğünde çektirdikleri fotoğraf ile eşine sarılarak son vedasını yaptı.

Baygınlık geçiren şehit eşi ve kız kardeşine 112 sağlık görevlileri müdahale etti. Cenaze töreninin ardından şehidin naaşı askeri araçla Cumhuriyet Caddesi'nden Havuzbaşı'na kadar taşındı.

Reklam
Reklam

Bu sırada binlerce Erzurumlu teröre öfke kusarak sloganlar attı.


Öte yandan, Lala Paşa Camisi'nin avlusunda kılınan cenaze namazı sırasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk arasında kısa süreli saf tutmada yer sıkıntısı yaşandı. Namazı kılıp cemaatin önünde saf tutun Bakan Akdağ’ı fark etmeyen MHP Milletvekili Oktay Öztürk, bir anda bakanın önüne geçti. Bu sırada Bakan Akdağ, Milletvekili Öztürk’ün omzuna dokunarak duruma müdahale etti. Dönüp Bakan Akdağ’ı fark eden Milletvekili Öztürk, hemen yan tarafa geçti.
Cenaze töreni ve kortej yürüyüşünün ardından Şehit Uzman Çavuş Kürşat Güneş’in cenazesi Kars Kapı Şehitliği'ne götürülerek burada son yolculuğuna uğurlandı.


Siirt’in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın, memleketi Bartın’da toprağa verildi. Şehit, evinin önüne getirildiği sırada aile fertleri tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Şehidin annesi ile şehidin astsubay kardeşi Ercan Yalçın ise güçlükle ayakta durabildi.

Reklam
Reklam

Şehidin annesi, bir an olsun tabutun peşinden ayrılmadı. Şehidin evinin önüne getirilirken liseli öğrenciler de taşıdığı dev bayrakla slogan attı. Bartın Müftüsü İsmail Bayrak’ın evin önünde verdiği vaazın ardından şehit Ulus Merkez Ulu Camii avlusuna götürüldü. Öğle namazının kılınmasının ardından şehidin cenaze namazı kılındı.

Cenaze töreninde Bartın Valisi Bülent Savur, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıd. Albay Mehmet Sandıklı, Bartın Jandarma Alay Komutanı Alaattin Karsavuran, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
Cenaze namazının ardından şehit askeri manga tarafından omuzlara alınarak mezarlığa götürüldü. Şehit daha sonra defnedildi.


Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Gemici memleketi Giresun’da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Gemici’nin naaşı, Diyarbakır Askeri Havaalanı'nda dün düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Trabzon’a buradan da karayolu ile Giresun’a getirildi. Dün gece Giresun Devlet Hastanesi morgunda bekletilen naaş bugün kortejle Keşap Merkez Cami'ye getirildi.
Şehidin yakınları, cenazenin camiye getirilişi sırasında gözyaşı döktü. Törende Vali Vekili Yüksel Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan şehit yakınlarına taziyelerini iletti. Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törende Şehit Gemici’nin özgeçmişi okundu.

Reklam
Reklam

Tören boyunca şehidin eşi Elif Gemici’nin güçlükle ayakta durduğu görüldü. Şehit Eşi Elif Gemici, “Son göreve giderken, helallik istemiştin, telefon gelse de görev iptal oldu haberi alsam demiştin. İki kez geri dönüp bana sarılmıştın. Şehit olacağın içine mi doğmuştu ?” diye ağıt yaktı.
Törenin ardından Şehit Gemici’nin naaşı, askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı ve araçla konvoy eşliğinde götürüldüğü Akpınar köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında bazı vatandaşlar terör örgütü aleyhine slogan attı.
Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Belediye Başkanı Kerim Aksu, siyasi Parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık bir ay önce Konya’daki görev yerinden doğu görevi için Siirt’e atanan Gemici’nin 18 Ekim 2012 tarihinde evlendiği eşi Elif’in ise öğretmen olduğu ve atanmayı beklediği öğrenildi.


Siirt’in Pervari ilçesinde düşen askeri helikopterde şehit olan Teknisyen Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı (25) bugün son kez getirildiği baba ocağında gözyaşlarıyla karşılandı.

Reklam
Reklam

Siirt’teki kazada şehit düşen Vedat Avcı’nın cenazesi dün askeri uçakla Çardak Havaalanı’na oradan da ambulansla Askeri Hastane'ye getirilerek morga konuldu. Bu sabah morgdan alınan şehidin cenazesi, Hacıkaplanlar Mahallesi 745 Sokak’taki baba ocağına getirildi. Daha 3 aylıkken babasını kaybeden ve yetim büyüyen şehidin cenazesi gelmeden önce yüzlerce kişi evin önünde toplandı. Kur’an-ı Kerim ve dualar edilen şehit evinde gözyaşları sel oldu. Cenazeyi taşıyan aracın gelmesiyle acı ve gözyaşı ikiye katlandı. Başta anne Cemile ve kardeşi Sedat Avcı olmak üzere tüm yakınları tabuta bir defa dokunabilmek için çaba gösterdi. Selin Avcı da, daha dünya evine giremeden kaybettiği eşinin acısını yaşadı. Genç kızı yakınları teselli etmek için büyük çaba sarfetti. Şehidin arkadaşları ise cenazeyi taşıyan aracın peşinden koşarak, ‘Bırakma bizi tertip’ diye gözyaşı döktü. Şehit Vedat Avcı’nın cenazesi daha sonra cenaze namazı için Yeni Cami’ye götürüldü.


Siirt’te düşen helikopterde şehit olan Uzman Çavuş Onur Karasungur, kılınan cenaze namazı sonrasında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Reklam
Reklam

Onur Karasungur’un cenaze namazına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Ali Demiral, Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu ile Karasungur’un yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Şehidin cenazesi namaz için köy meydanına getirildiği sırada gözyaşları sel oldu aktı. Türk bayrağına sarılı tabutun musalla taşına konulduktan sonra şehidin babası Bilgi ve annesi Hanife son kez tabuta sarılarak gözyaşı döktü. İzdihamın yaşandığı tabutun başında şehidin ağabeyi Gökmen Karasungur, “Onur seni Uzman Çavuş yaptık sen gittin. Ben de senin yanına geleyim mi Onur?” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Yüzlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazını İl Müftüsü Ali Maraşlıgil kıldırdı. Cenaze, namazın kılınmasının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.


Siirt”in Pervari İlçesinde dağlık alandaki kayalıklara çarparak şehit düşen 17 askerlerden biri olan şehit jandarma uzman çavuş Halil İbrahim Çelik son yolculuğuna uğurlandı.

Sarız Merkez Camiinde öğle namazına Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Kayseri MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Sarız Kaymakamı Mustafa Mendeş, Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, ve Şehit Halil İbrahim Çelik in yakınları katıldı. Şehit Halil İbrahim Çelik’in babası Melikgazi Çelik’in geçen yıl vefat ettiği öğrenilirken tören alanına getirilen anne Kamer Çelik ve kardeşleri Ümit Çelik, Savaş Çelik,Barış Çelik,Hacı Çelik,Ülkü Çelik,Ülker Çelik ve Süleyman Çelik sinir krizleri geçirdi.Pınarbaşı Müftüsü Mustafa Açıkalın cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada “Şehitler asla ölmez şefaat eylerler şehitler yakınlarından ve sevenlerinden dua bekler ve dua ederler” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit jandarma uzman çavuş Halil İbrahim Çelik kortej eşliğinde Sarız’ın Büyüksöbeçimen köyünde toprağa verildi.


Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden Uzman Çavuş Eren Kızılgedik, memleketi Mersin'de yüzlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Dün akşam saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi morguna getirilen şehidin cenazesi, bu sabah morgdan alınarak son kez merkez Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Ardından törenin yapılacağı Muğdat Camii'ne getirilen şehidin naaşı cami avlusuna getirildiği sırada annesi Fatma, babası Ergün, kardeşleri Erdinç ve Mustafa gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Fatma Kızılgedik “Yiğidim benim” derken, şehidin tabutuna dokunmak isteyen yakınları da feryat etti. Anne Fatma Kızılgedik, baba Ergün Kızılgedik, kardeşleri Erdinç ve Mustafa Kızılgedik ile Eda Kızılgedik, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine kapanarak gözyaşı döktü. Sağlık görevlileri de şehit yakınlarının yanından bir an olsun ayrılmadı. Şehidin anne ve babasına sarılan yakınları gözyaşları döktü. Şehidin ağabeyi Erdinç Kızılgedik, bir ara tabutun başındaki askerden kardeşinin fotoğrafını alarak bir süre kendisi nöbet tuttu.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, milletvekilleri Nebi Bozkurt, İsa Gök, Vahap Seçer, Ali Öz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da katıldığı cenaze töreninde cenaze namazını Mersin Müftüsü Ali Melek kıldırdı. Namazın ardından şehit Eren Kızılgedik'in tabutu, askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Şehidin ailesi de bir süre top arabasının arkasında protokolle birlikte yürürken, ağabeyi Erdinç Kızılgedik kardeşinin tabutuna tutunarak yürüdü. Törene katılan yüzlerce kişi ise hep bir ağızdan 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Hepimiz Mehmet'iz', 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları atarak teröre lanet yağdırdı. Şehidin cenazesi daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak, Şehitlik'te toprağa verildi.


Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin'in cenazesi, memleketi Adana'nın Feke ilçesinde toprağa verildi.

Bekar olan ve 3 yıl önce göreve başladığı öğrenilen şehit Uzman Çavuş Erdal Tekin'in (24) cenazesi, Adana Askeri Hastanesi morgundan alınarak cenaze nakil aracıyla Feke'nin Gürümze köyüne getirildi. Şehidin tabutu törenin yapılacağı Gürümze Köyü İlköğretim Okulu bahçesine getirildiği sırada vatandaşlar tekbir getirip, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Yakınları ise feryat edip gözyaşı döktü. Baba Rafi ve anne Yüksel Tekin, tabuttaki evlatlarının fotoğrafını öptü. Şehit annesi, "Ağlamayacağım. Sana söz verdim" dedi.

Törene katılanlar, şehidin yakınlarını teskin etmeye çalıştı. Bu sırada şehidin kız kardeşi Sibel Tekin baygınlık geçirdi. Sedye ile ambulansa götürülen Sibel Tekin’e sağlık görevlileri müdahale etti. Özel harekat ve çevik kuvvet polisleri de törenin yapıldığı bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Şehidin cenaze namazını Adana Müftüsü Arif Gökce kıldırdı. Şehidin tabutu bir süre askerlerin omzunda taşındı. Daha sonra vatandaşlar şehidin tabutunu omuzlarında taşıyarak, sloganlar eşliğinde köy mezarlığına getirdi. Şehidin naaşı burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da katıldı.