Başkent Şehidini Uğurladı

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Yakup Çınar için Kocatepe...

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Yakup Çınar için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Siirt'in Pervari ilçesinde 10 Kasım Cumartesi günü askeri helikopterin düşmesi sonucu 17 asker şehit olmuştu. Şehit Pilot Üsteğmen Yakup Çınar için bugün Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kabine üyeleri, askeri yetkililer, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile şehit pilotun 3 aylık hamile eşi Fethiye, annesi Fatma, babası Kemal, kız kardeşleri Serpil ve Sevcan Çınar katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Kocatepe Camii'ne gelişinde şehidin ailesine taziyesini sundu. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazında şehidin ailesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Çiçek, Orgeneral Özel, CHP ve MHP liderleri ile kabine üyeleri yan yana saf tuttu. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konuldu. Saygı geçişi sırasında komutanlar şehide selam durdu. Şehidin dayısı Servet Akman, teröre tepki göstererek, "Bizde Kürdüz. 30 sene memurluk yaptım, hiç kimse nesin diye sormadı. PKK şimdi Meclis'te, milletvekilleri ile teröristler kucaklaşırken bombalanmadı. Ondan gönlümüz dargın. Kürtlerin Zerdüşt diye dini yoktur, Kürtlerin dini İslam'dır, teröristler Zerdüştür" dedi.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin 'Kaza olduğuna inanıyor musunuz ?’ şeklindeki sorusuna Akman, "İnanıyorum, hava şartlarından diye bilgi verdiler" cevabını verdi. Şehidin kız kardeşi Serpil ise, cenazeye ağabeyinin pilot tulumu ile katıldı. Serpil Çınar, ağabeyini askeri selamı ile uğurladı. Şehidin 3 aylık hamile eşi Fethiye ise tören boyunca elinden Türk bayrağını bırakmadı. Şehidin annesinin feryatları ise yürekleri burktu.

Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Sincan Çimşit Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: