Başkent Üniversitesi'nden SSK borcu açıklaması

ANKARA (ANKA) – Başkent Üniversitesi, sigorta prim borçlarına ilişkin iddialara yanıt verdi. İddiaların, Başkent Üniversitesi yönetici ve kurumlarını kamuoyu nezdinde karalama amaçlı olduğu ifade edildi.

Başkent Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Hedefi kişi ve Kuruluşları karalayarak ülkemizin bütünlüğüne ve yükselmesine katkı sağlamayı engellemek olan bir yazılı basın organının Başkent Üniversitesi ve kuruluşlarının değil, onları kurma onurunu taşıyan sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal hakkında gerçek dışı itham ve hakaret unsurları taşıyan 02.01.2009 tarihli yayınına istinaden bu duyuru kamuoyuna sunulmaktadır" denildi.

Reklam
Reklam

Başkent Üniversitesi'nin 2008 yılında, binlerce çalışanına ilişkin olarak devlet bütçesine milyarlarca Türk lirası katkıda bulunmuş bir kuruluş olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"Üniversitemizin ortakları arasında bulunduğu bir şirketin sehven yatırılmayan sigorta prim borcuna ilişkin yapılan haberde, toplam 5393 kişi ve kurumlardan oluşmuş ve bütün kuruluşların 1.977.367.591.08 YTL tutarında sigorta prim borcu var iken, bu listeden Üniversitemiz bağlı kuruluşunun cımbızla çekilerek alınması, itham ve hakarete varan beyanlar ile bu konunun haber yapılmasının basın özgürlüğü ile açıklanması mümkün değildir. Yapılan haberdeki amaç Başkent Üniversitesi yönetici ve kurumlarını kamuoyu nezdinde karalayarak, onların ülkemizi koruma yüceltme heyecanını durdurma çabalarından ibaret olup, bu durum esasen karalamaları yapanların karakterlerini yansıtmaktadır. Zira onlar inançlarını ve inananları, kazançları uğruna ve karanlık emelleri peşinde araç olarak kullanmaktan sakınmamaktadırlar."

Reklam
Reklam

Açıklamada, bu kişi ve kuruluşları esefle kınandığı belirtildi ve bu haberin sorumlularının yargı önünde hesap verecekleri bildirildi.