Başkent'in ardından bu kez İstanbul'da patlama yaşandı

Başkent Ankara'da yaşanan patlamanın ardından bu kez İstanbul'da patlama meydana geldi. İstanbul'da patlama sonucunda 5 kişi hayatını kaybederken, 7'si ağır, 36 kişi ise yaralandı.

Bugünlerde ülkemizde oldukça yoğun ve fazla şekilde gerçekleşmekte olan terör saldırılarının ardı arkası kesilmemektedir. Terör saldırıları sonucunda birçok masum insan hayatını kaybedip, birçok masum insan yaralanmıştır. Geçen hafta başkent Ankara’nın en kalabalık ve en işlek bölgesi Kızılay’da gerçekleşmiş olan büyük patlama nedeni ile vatandaşlar korku ve panik içerisindeydi. Vatandaşların hükümetle ilgili güvensizliğinin artmasını sağlayan tedbirsizlik bugün yine bir patlamanın gerçekleşmesiyle kendini daha da net olarak göstermiş durumda. Ülke genelinde sokağa çıkmaya korkan vatandaşlar, güvenliklerinden endişe duymakla birlikte ülke genelinde gerçekleşen bu terör saldırılarını son bulmasını istemektedir. Patlamalardan bir tanesi de bugün İstanbul’da İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleşmiştir.

Reklam
Reklam

Alınan bilgiler arasında bombacının aslında bombayı başka bir yerde patlatmak amacı ile taşıdığını ancak yanlışlıkla patlamış olduğu bilgisi de bulunmaktadır. Patlama videoları iş yerleri güvenlik kameraları ile internet üzerinde yerini almış bulunmaktadır. Bir turist grubunun yanından geçerken patlatılan bombanın arkasında 5 ölü, 7 ağır yaralı bıraktığı açıklanırken yaralı sayısının da arttığı söylenmektedir.

İstanbul’da Beyoğlu’nun İstiklal Caddesi üzerinde meydana gelen patlama bugün saat 11 sularında olmuştur. Patlama sonucunda 36 kişinin yaralandığı bilgisi alınmakla birlikte az önce belirtmiş olduğumuz gibi bombacı ile birlikte 5 kişinin öldüğü ve 7 kişinin de ağır yaralanmış olduğu bilinmektedir.

Meydana gelen patlama olayı sonrasında İstiklal Caddesi her iki ucundan giriş çıkışlara kapatılmış durumda ve polis ikinci bir saldırı veya patlama ihtimaline karşı güvenlik şeridi oluşturdu. Bu güvenlik şeridi ise sürekli genişleme halindedir. İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerinde yaptığı açıklamada saldırının bir canlı bomba tarafından yapıldığını doğruladı. Ancak olay ile ilgili başka bir bilgisi olmadığını ve olayın yapılacak incelemeler sonucunda açığa çıkacağını söyleyerek yaptığı açıklamada olay yerinden bizlere bu bilgileri aktardı.
Sağlık Bakanlığı ise aldıkları ilk ihbardan 6 dk sonra ambulansları çevreye gönderdiklerini ve 28 tane ambulansın olay yerine gönderildiğini, yaralıların acilen hastanelere gönderildiklerini ve tedavilerine hemen başladıkları bilgilerini bizimle paylaşmıştır.
Patlama ile ilgili soruşturmalar devam ederken PKK terör örgütünün yanında listeye IŞİD’de eklendi. Patlama sonucunda olay yerinde bulunan parçalardan birinin geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye’ye giriş yapmış olan IŞİD üyesi terörist S.Y. olduğu hakkında bir bilgi gelen bilgiler arasında yer almış durumda. Eylemin arkasında IŞİD olma ihtimalini güçlendiren bir diğer şüpheli bulgu ise, yaralılar arasında bulunan 3 kişinin İsrail vatandaşı olması. Saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın, Sultanahmet’te olmuş olduğu gibi yabancı bir turist kafilesinin arasına girip bombayı patlatmış olduğu söylentiler arasında. Diğer bir yandan hastanelerde bulunan saldırı sonucu yaralanan insanlar arasında bulunan on iki kişinin yabancı uyruklu olduğu gelen bilgiler arasında yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Saldırıdan hemen sonra İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, patlama alanında incelemeler yaptı. İkinci bir patlama ihtimaline karşı, güvenlik şeritleriyle kapatılan alanda inceleme yapan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda demir bilye ve misket topladı. Çok sayıda parçalara ayrılmış olan cesetten alınan “DNA örneği” ve parmak izi örneği soruşturma sürecini hızlandırdı. İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün patlama ile ilgili soruşturması devam ediyor. Yeni eylemlere karşı önlem olarak sokağa çıkan 28 bin polisin başlattığı kontroller devam ediyor.