Başkent'in göbeğinde, yıkılmak üzere olan evde ikamet ediyorlar

Ankara'nın Çankaya ile Mamak ilçesinde heyelan tehlikesi yaşanıyor. Mamak bölümünde kalan kısımda belediye evlerin boşaltılmasında...

Ankara'nın Çankaya ile Mamak ilçesinde heyelan tehlikesi yaşanıyor. Mamak bölümünde kalan kısımda belediye evlerin boşaltılmasında ve kira konusunda vatandaşa yardımcı olurken, Çankaya ilçesinde kalanlar ise yıkılmak üzere olan evlerde çaresizce yardım bekliyor.
Vatandaşlar, kendi imkanları ile gecekondularını güçlendirmeye çalışırken, bir taraftan da eşyalarını almaya çalışan hurdacılarla mücadele ediyor.
Ankara'nın Çankaya ilçesi 50. Yıl Mahallesi Güllüce Caddesi üzerindeki gecekondulardan yaklaşık 60'ının, heyelan nedeniyle yıkılmasına karar verildi. Heyelanın gecekondularda yıkıntı ve çatlak meydana getirmesi nedeniyle, evlerine giremeyen mahalle sakinleri kendileriyle ilgilenmeyen Çankaya Belediyesi'ne tepki gösterdi.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın, mahallelerine geldiğini, kendilerinin de evlerin tahliyesi ve kiralık ev bulma konusunda yardım istediğini anlatan Fevzi Yıldırım, belediye başkanının kendisine buradan yüzde 3 oy çıktığını, mahalleli kime oy verdiyse ondan yardım beklemesi gerektiğini söylediğini öne sürdü. Yıkılmak üzere olan evlerde yaşam savaşı verdiklerini aktaran Yıldırım, kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.
Öte yandan, heyelan nedeniyle vatandaşların oturamadığı gecekondulara giren hurdacılar, evlerin içindeki eşyaları almaya çalışınca mahalleli tarafından tekme tokat dövüldü. Hurdacıyı, kızgın vatandaşların elnden yine mahalle sakinleri kurtardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz