Ankara’ya 38 kilometre uzaklıkta bulunan ve şehrin et ihtiyacının önemli bir bölümüne cevap veren Çubuk’ta, kurbanlıkların satışları başladı. İlçede kurulan canlı hayvan pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, belediye de kurbanla ilgili önlemlerini aldı. Üreticiler, ilçede yeterli kurbanlık olduğunu belirterek, fiyatların geçen yılla aynı olduğunu kaydetti.
Çubuk'un her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlık alımlarında tercih edilen bir ilçe olacağını söyleyen Belediye Başkanı Lokman Özden, tüm başkentlileri kurbanlık almaları için ilçesine davet etti.
İç Anadolu’nun en büyük canlı hayvan pazarının Çubuk'ta kurulduğunu vurgulayan Özden, "İlçemde her hafta perşembe ve pazar günleri kurulan canlı hayvan pazarında kurbanlıkların satışları başladı. Ayrıca 90 esnafın oluşturduğu Girişim Et Entegre’nin üretim tesisleri ile Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği üyelerinin besi ahırlarında da kurbanlık satışları başladı. Bu üretim çiftliklerimizde, hem belediyemize bağlı Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz hem de ilçe Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler kontrol ve denetimlerini yapmaya devam ediyorlar." dedi.
İlçenin yaylalarında ve çiftliklerde yetişen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak satışa hazır olduğunu aktaran Özden, "Hijyenik koşullarda sağlıklı, kaliteli ve lezzetli kurban kesmek isteyen tüm Ankaralıları Çubuk’a kurbanlık almaya ve kurbanlarını burada kesmeye davet ediyorum." diye konuştu.
Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce de, Çubuk'ta 2 binin üzerinde irili ufaklı işletme olduğunu aktardı. Bu yıl büyükbaş kurbanlıkların yüzde 58 ile yüzde 60 oranında randımanlı olanlarının canlı kilogram fiyatlarının 11,50 TL ile 12 TL arasında satıldığını belirten Yüce, yer sorunu olan vatandaşların, kurbanlıklarını bayrama kadar üreticilere emanet edebileceğini dile getirdi. Dişi hayvanların kurban olarak alınmamasını ve kesilmemesi konusunda uyarıda da bulunan Yüce, "Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yılla aynı fiyatta satılmakta. Çubuk’ta yeteri kadar kurbanlık erkek hayvan bulunmakta. Biz Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak dişi hayvanların kurban için alınmamasını ve kesilmemesini istiyoruz. Ülkemizdeki hayvancılığın geleceği açısından biz bunu çok önemsiyoruz." şeklinde konuştu. İlçedeki besicilerin kurban bayramı için her türlü hazırlıklarını yaptıklarını kaydeden Zihni Yüce, kurbanlık alımından itibaren başlayan hizmetlerin kurbanın kesilip eve götürülene kadar sürdüğünü anlattı.
Girişim Entegre Et AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şan ise hijyenik ve zahmetsiz kurban kesimi isteyen Başkentlilere hizmet edeceklerini ifade ederek, "Avrupa standartlarında olan tesisimizde kurbanlıklarını alan vatandaşlarımızın hayvanlarını burada kesip, paketleyip teslim edeceğiz." açıklamasında bulundu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz