Başkentray projesi’nin temeli atılıyor

Başkentray Projesi’nin temelinin atılması ve beton travers fabrikasının iştirak anlaşması imza törenleri Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla 22 Şubat Salı günü Sincan’da gerçekleştirilecek

ANKARA (ANKA) - Başkentray Projesi’nin temelinin atılması ve beton travers fabrikasının iştirak anlaşması imza törenleri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla 22 Şubat Salı günü Sincan’da gerçekleştirilecek.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, Ankara-Eskişehir arasındaki YHT seferlerinin talebe bağlı olarak gittikçe arttığı, testi devam eden ve 2011 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan “Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Projesi ve yapımı devam eden Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi’ nin Eskişehir-Gebze kesiminin 2013 yılında işletmeye açılacak olmasının Ankara-Sincan kesiminin yüksek hızlı tren işletmeciliğine uygun hale getirilmesini zorunlu hale getirdiği belirtildi. Açıklamada, altyapı inşaatı devam eden Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesinin de Ankara-Kayaş kesimindeki trafiğin yoğunlaşmasına neden olacağı ifade edilerek, “Dolayısıyla, Sincan–Kayaş hattında, YHT, konvansiyonel ve banliyö tren hatlarının birbirinden ayrılması, Başkentray Proje ile banliyö sisteminin metro standardına getirilmesi amaçlanmıştır. Ancak, Başkentray Projesi’nin inşaatı sırasında, trenlerin Ankara Garla bağlantısının sağlanması amacıyla, Ankara-Sincan hattının kuzeyine yeni bir hat yapılması planlanmıştır” denildi.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda, 24 Ağustos 2010’da yapılan ihale sonucunda, toplam 69 milyon 680 bin TL bedelle Colin-Savronik- Generale Cons. (GCF) konsorsiyumu ile sözleşme imzalandığını belirten TCDD, 14 ayda tamamlanması planlanan proje kapsamında, Ankara-Marşandiz arasında 2 hat, Marşandiz-Sincan arasında ilave yeni bir hat, Lale ve Hava Duraklarında karayolu altgeçit inşaatı ve elektromekanik sistemlerin inşaatlarının gerçekleştirileceğini ifade etti.

-HIZLI TREN BETON TRAVERS FABRİKASI KURULUYOR-

22 Şubat Salı günü TCDD’nin iştirakiyle yerli ve İtalyan ortakla, Beton Travers Fabrikası kurma anlaşması imzalanacak. EUROTEM Adapazarı Hızlı Tren, Çankırı/VADEMSAŞ Modern Demiryolu Makasları Fabrikalarından sonra üçüncü iştirak olan ve Sivas’ta kurulacak fabrikada; hızlı tren, ağır demiryolu, metro hatlarının ihtiyaç duyduğu traversler ile demiryolu için gerekli diğer beton ürünleri imal edecek. (ANKA)