Başkentte 7. cadde anketi sonuçlandı

Bahçelievler 7. Cadde'nin (Aşkabat Caddesi) araç trafiğine kapatılıp kapatılmaması ile ilgili anket çalışması sonuçlandı.

ANKARA (İHA) - Bahçelievler 7. Cadde'nin (Aşkabat Caddesi) araç trafiğine kapatılıp kapatılmaması ile ilgili anket çalışması sonuçlandı. Ankete katılan bin 3 kişi '7. Cadde araç trafiğine kapanmasın' derken, 800 kişi 'kapansın' yönünde oy kullandı.

Bahçelievler'den dün sabah saat 10.00'da 7. Cadde üzerinde bulunan benzinlik istasyonunun karşısındaki boş alanda başlayan oylama, akşam saat 17.00'de sona erdi. 22 sandık ve bir oylama TIR'Inda yapılan anket çalışmasında, 7. Cadde ile bu caddeyi kesen 22. Cadde ve sokakta oturan veya işletmecilik yapan vatandaşlardan 12 soruluk anket formuna cevap vermeleri istendi. Oylamanın sayımı Kızılay Bakanlıklar 13. Noter Vekili Sami Aktuğ'un gözetiminde yapıldı. Sayım sonucunu kamuoyuna açıklayan noter vekili Aktuğ, 22 sandık ile mobil elektronik ortamda kullanılan oy sayılarını, 'Bin 3 adet hayır oyu, 800 adet evet oyu ve 28 adet boş çıkmıştır' sözleriyle açıkladı.

Reklam
Reklam

Anket sonucunun belli olmasının ardından bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, 7. Cadde'nin araç trafiğine kapanması projesinin Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a ait olduğunu hatırlatarak, "Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, kendi meclisinde ve vatandaşa sormadan '7. Cadde araç trafiğine kapatılsın' doğrultusunda karar aldı. Ancak caddeler hakkında nihai kararı Büyükşehir Belediyesi vereceği için Büyükşehir onayına geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ise, 'karar almadan önce semt sakinlerinin eğilimlerine müracaat edelim ve o eğilim doğrultusunda kararımızı alalım' kararı alındı. Vatandaşın görüşüne müracaat edilmesi kararı oy birliği ile alındı. O kararın gereği bugün yapıldı. Ancak oylamanın ne kadar sağlıklı ve demokrat yapıldığının ortaya çıkması için AK Parti ve MHP temsilcileri sabahtan beri buradalar, ama projenin sahibi CHP'nin meclis üyesi saat 11.00'de geldi ve sandıklar açıklanmadan burayı terk etti. Proje sahipleri ortada yoklar" dedi.

Reklam
Reklam

Oylama sonucunu meclise taşıyacağını kaydeden Ölmez, "Meclis, konuyu buradaki takdiri mutlaka dikkate alarak sonuca bağlar" diye konuştu.