Başkentte Afiş Ve Yazı Temizliği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na bağlı temizlik ekipleri, okullar başta olmak üzere...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na bağlı temizlik ekipleri, okullar başta olmak üzere kamuya ait binaların duvarlarına yapıştırılan afiş ve ilanları basınçlı suyla söküyor, duvar yazılarını özel bir yöntemle siliyor.

Kent Estetiği Dairesi ekipleri, başkentin muhtelif yerlerinde cadde ve sokaklarda çevre kirliliğine neden olan afiş ve ilanları sökmek, müstehcen ve siyasi içerikli sloganları silmek için özel kimyasal yöntemler kullanıyor. Ekipler, özel olarak dizayn edilmiş ‘Yazı Silme Aracı’nı da kullanarak, toplumu rahatsız eden çevre kirliliğini ortadan kaldırıyor. Basınçlı su ile duvarlara yapıştırılan afişleri söken ekipler, afişlerin altında yazı ile karşılaşıyor. İçinde özel bir kimyasal bulunan, suyu ve havayı 250 bar basınç uygulanarak, 'Yazı Silme Aracı' yardımıyla da her türlü yazıyı kolaylıkla siliniyor. Reklam veya siyasi içerikli afişleri söktükten sonra duvarlardaki yazılar da boyanıyor.

Reklam
Reklam

APARTMAN YÖNETİMLERİNE BİLDİRİLİYOR

Kent Estetiği Dairesi ekipleri, Alo 153 Mavi Masa’dan ve güvenlik güçlerinden gelen talepler doğrultusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Apartman duvarlarına yazılan yazılar için ise önce fotoğraf çekilerek Zabıta Müdürlükleri’ne bildiriliyor. Zabıta da apartman yönetimlerinden yazıların silinmesini talep ediyor. Ticari maksatla yazılmış yazılar için ise yine zabıtaya ihbarda bulunuluyor. İlan veya yazı sahiplerine parasal ceza ile yaptırım uygulanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz