Başkentte caz rüzgarları esiyor

ANKARA(ANKA) – Bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Ankara Caz Festivali birbirinden ünlü ustaları konuk etmeye devam ediyor. Ünlü caz solisti Ayten Alpman'ın eşliğinde Türk Armoni Yıldızları Orkestrası'yla açılışını yapan festivale Ankaralı caz severler yoğun ilgi gösteriyor. Genç cazcı Francesco Cafiso, Fransız piyanist Leila Olivesi, Yıldız İbrahimova ve Önder Focan'ın konuk sanatçı olarak katıldığı Cazın Kartalları Orkestrası ve ilk kez birlikte konser veren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Orkestrası ile TRT Ankara Radyosu Çok Sesli Korosu'nun sahne aldığı festival Michiel Borstlap & Sibel Köse Trio konseri ile devam edecek.

Reklam
Reklam

-İLKLER BU FESTİVALDE-
Ankara için yaptığı özel besteyi dünyanın birçok yerinde Senfoni Orkestraları eşliğinde seslendiren Michiel Borstlap, bu bestesini, ilk kez Ankaralı caz severlere Sibel Köse Trio eşliğinde sunacak. Konser, 22 Kasım saat 20.00'de Hacettepe M Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Ünlü piyanist Kerem Görsev ise "November in St. Petersburg" albümünü Hacettepe Senfoni Orkestrası ile birlikte ilk kez Ankara'da seslendirecek. Festivalin önemli projeleri arasında yer alan Kerem Görsev Trio St.Petersburg Project ve Hacettepe Senfoni Orkestrası konseri Hacettepe M Salonu'nda saat 20.00'de caz severlerle buluşacak.

Şef Aycan Teztel yönetiminde ve solist sanatçı Sibel Köse eşliğindeki "İstanbul Superband", 20 kişilik kadrosuyla 24 Kasım'da saat 20.00'de ODTÜ KKM'de sahne alacak.

Festivalin Brezilyalı konukları olan Belchior Trio konseri 25 Kasım'da, ünlü saksafon sanatçısı İlhan Erşahin, Thor Madsen, Jochen Rueckert, Jesse Murphy ve Marla Turner'dan oluşan Wax Poetic grubu ise 26 Kasım'da saat 20.00'de ODTÜ KKM'de izleyenlerin karşısına çıkacak.

Reklam
Reklam

-KAPANIŞ KONSERİNDE ENSTRUMAN YOK-
Festival, 27 Kasım'da gerçekleştirilecek 2 konserle sona erecek. Festivalde her yıl yer alan Genç Cazcılar bölümünde, MCNKY grubu, saat 18.30'da ODTÜ KKM'de sahne alacak.

Kapanış konseri ise enstruman yerine seslerini kullanan "A capella" grubu ile gerçekleştirilecek.

Sekiz erkek vokalistin bir araya gelmesi ile kurulan Güney Afrika'lı grup Ladysmith Black Mambazo, Dünya Turnesi kapsamında birçok ülkede verdikleri konserlerin ardından Güney Afrika kültürünü ve sahip çıktıkları değerleri Ankaralı müzikseverlerle paylaşmaya geliyor. 12 kez Grammy Ödülü'ne aday gösterilmiş ve 2 kez bu ödülü kazanmış grup, ODTÜ KKM'de saat 20.00'de kapanış konserini gerçekleştirecek.(ANKA)