Başkent'te haşereyle mücadele çalışmaları sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, haşerelere karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, tahtakurusu,...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, haşerelere karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, tahtakurusu, hamamböceği, fare gibi haşerelerle mücadeleyi, yıl boyunca 15’er günlük periyotlar halinde sürdüren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, 422 mahallede ve 285 bin hektar alanda 200 ilaçlama işçisiyle Başkentlileri haşerelere karşı koruyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, ilaçlama çalışmalarının bilimsel veriler dikkate alınarak ve teknik olarak planlanan program dâhilinde yapıldığını kaydetti. Yetkililer, tespit edilen açıktan akan kanal, foseptik, rögar, geçici ve kalıcı çöp depo alanları, hayvan besihaneleri ve gübrelikleri, toplu konut ısı galerileri, pazar yerleri, terk edilmiş binalar, parklar, göl, baraj, sulak ve yeşil alanlar, kamu kurumlarının kapalı alanları ve bunlar gibi bölgelerde yapıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Çubuk, Bayındır, Kurtboğazı barajları havzaları, Ankara Çayı, Hatip Çayı, Hacıkadın Deresi ve yataklarında periyodik olarak larva mücadelesinin 15’er günlük düzenli aralıklarla yapıldığını ve kanal boyunda çevre düzenlemeleriyle su birikintileri engellenerek kontrolün sağlandığını kaydeden yetkililer, “Son günlerde halkın sağlığını tehdit eden Kırım Kongo kanamalı ateşli hastalığının vektörlüğünü yapan kene türlerine karşı da mücadele çalışmalarımız hayvan besihaneleri ve gübreliklerinin yoğun olduğu bölgeler ile vatandaşların dinlenmek amacıyla kullandığı rekreasyon alanlarında, park ve bahçelerde sürdürülmektedir." ifadelerini kullandı.

Süs havuzlar, Ankara, Hatip, İmrahor çayları ile Çubuk Çayı havzası ve bağlantı kollarında dezenfeksiyon uygulaması da yapıldığını da bildiren yetkililer, "10 adet araç üstü ULV, 15 adet atomizer, 10 adet termal fog cihazı ve 50 adet araçla ekiplerimiz 24 saat görev yapmaktadır. Ayrıca, çöp depolama alanı, Toptancı Hali gibi potansiyeli olan alanlarımızda sabit ekiplerimiz çalışmaktadır. Mahalle muhtarlıklarının imzaladıkları bölge çalışma raporlarıyla da sabit bulunan çalışmalarımızın yanı sıra vatandaşlarımız da şikayetleri için 384 66 00 numaralı telefon hattımıza başvuruda bulunabilirler." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: