Başkentte 'işsizlik Ve Zam' Protestosu

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin Ankara'da yaptığı eyleme, Uludere'de ölenlerin yakınları da katıldı.DİSK, KESK, TMMOB...

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin Ankara'da yaptığı eyleme, Uludere'de ölenlerin yakınları da katıldı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, teröre, açlığa, yoksulluğa, işsizlik ve zamlara dikkat çekmek amacıyla Türkiye çapında eylem yaptı. Eylemciler, Kolej Meydanı'ndan Sakarya Meydanı'na kadar 'Yaşasın hakların kardeşliği' sloganları atarak yürüdü. Eyleme, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de katıldı. Eylemci grup adına bir basın açıklamasında bulunan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, "Hükümet, ülke içinde halkı hızla yoksullaştırırken aynı anda Suriye'ye dönük emperyalist müdahalelerin taşeronluğunu üstlenmiş ve ülkemizi kanlı bir savaşa çekecek sorumsuz adımlar atmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Eylemde, 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayı protesto edildi. Uludere'de ölenlerin yakınları da Uludere'den Ankara'ya kadar yürüyerek eyleme katıldı. Eylemciler, Uludere'de ölenlerin yakınlarını alkışlarla karşıladı.

Eylemci grup daha sonra, türküler eşliğinde halaylar çekerek 'savaşa hayır' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz