Başkent'te 'kapora' Dolandırıcılarına Polis Baskını: 13 Gözaltı

Ankara'da internete verdikleri başkalarına ait satılık otomobil ilanlarına başvuran vatandaşları, kapora alarak dolandıran 13 kişilik...

Ankara'da internete verdikleri başkalarına ait satılık otomobil ilanlarına başvuran vatandaşları, kapora alarak dolandıran 13 kişilik çete çökertildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbar üzerine harekete geçti. Ekipler, internet üzerinden dolandırıcılık yapan bir suç örgütünü takibe aldı. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından çetenin çalışma yöntemleri deşifre edildi. Operasyon için düğmeye basan polis İstanbul ve Ankara’da 15 ayrı adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirdi. Baskında çete lideri Erdoğan O.’nun da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Çetenin başkalarına ait internette satışta olan otomobillerini yine internet ortamında kendilerinin gibi gösterip, satılık ilanı verdiği ortaya çıktı. Çete üyelerinin ilanı görüp kendilerini arayan vatandaşlardan da satışı garantiye almak ve ilanı kaldırmak bahanesiyle kapora istedikleri tespit edildi. Çetenin bu şekilde çok sayıda vatandaşı dolandırdığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 13 şüpheliden 1 kişi emniyette sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 12 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: