Başkent'te Kar Lastiği Denetimi

Ankara’da trafik polisleri, kışın gelmesiyle kış lastiği denetimlerine başladı. Araçların lastiklerini ölçüm cihazları ile kontrol...

Ankara’da trafik polisleri, kışın gelmesiyle kış lastiği denetimlerine başladı. Araçların lastiklerini ölçüm cihazları ile kontrol eden ekipler, aracına kış lastiği taktırmayan sürücülere ceza yazdı.

1 Aralık’tan itibaren yürürlüğe giren ticari araçların da kış lastiği takma zorunluluğu, Başkent’te denetime tabii tutuldu. Trafik polisleri tarafından Mevlana Bulvarı’nda yapılan uygulamada, özellikle ticari araçların lastik dişlerinin derinliği ölçüldü. Aracının lastikleri kışlık olmayanlara ise cezai işlem uygulandı. Uygulama yapan polisler durdurdukları araçların lastiklerine ölçüm cihazını tutuyor ve lastiklerin derinliğini ölçüyor. Mevlana Bulvarı’nda yapılan uygulamada toplam 80 aracın lastik derinlikleri ölçüldü, 1 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

Reklam
Reklam

Kış lastiği uygulamasında binek araçlarda lastik derinliği 0.16mm, ağır tonajlı araçlarda ise bu derinlik 0.3 mm olmak zorunda. Kış lastiği takmayan sürücülere ise 72 TL ceza uygulanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz