Başkent'te "kazı" operasyonu

ANKARA (ANKA) - Ankara Emniyet Müdürlüğü "Kazı" adını verdiği bir operasyonla Enerji Bakanlığı bünyesindeki çalışan memur ve bürokratların da aralarında bulunduğu 19 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonun nedeninin ağırlıklı olarak kazı yapılan bölgelerden elde edilen analiz sonuçlarının el altından satılması olduğu öğrenildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre yaklaşık 6 aydır yürütülen soruşturma sonucunda Enerji Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Ruhsat Daire Başkanlığı, MTA Genel Müdürlüğü gibi kurumlardan 5'i mühendis, 2 teknisyen, 1 daire başkanı ile 2 bürokratı takibe aldı. Bu kişilerin irtibatlı olduğu 5 işadamı da eş zamanlı olarak bu sabah gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorguya alındı.

Reklam
Reklam

"Kazı" adlı operasyonun özellikle Maden Teknik Arama (MTA) tarafından yapılan toprak analizlerinin, maden bölge raporlarının el altından işadamlarına para karşılığı satılması iddiası üzerine başlatıldığını ifade eden emniyet yetkilileri, ayrıca çeşitli ruhsat konularıyla ilgili de şebeke halinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapılarak devletin milyarlarca zarara uğratıldığını belirtti.

Gözaltı sayısının artabileceğini de kaydeden emniyet yetkilileri, zanlıların ev, işyeri ve araçlarında arama yapıldığını ve Adli Tıp'da sağlık kontrolünün ardından sorgulanmalarına başlandığını bildirdi.(ANKA)