Başkentte Kış Tedbirleri

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, meteorolojik şartlar nedeniyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarının tertip ve tedbirlerini gözden geçirmelerini istedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, meteorolojik şartlar nedeniyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarının tertip ve tedbirlerini gözden geçirmelerini istedi.

Ankara Valiliği'nden yapılacak yazılı açıklamada, Vali Yüksel'in yayımladığı genelgede, "Ankara ili mülki hudutları dahilinde meteorolojik şartlar nedeniyle herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması ve vatandaşlarımızın genel hayatını etkileyebilecek ve mağdur edebilecek bir durumun ortaya çıkmaması bakımından tüm kamu kurum ve kuruluşlarının mevsimsel tertip ve tedbirlerini üstün görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde bir kez daha gözden geçirmeleri ve eksikliklerini ivedi olarak tamamlamaları gerekli görülmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

Yüksel, alınması gereken önlemler için şunları kaydetti:

"Devlet Su işleri Bölge Müdürlüğü'nün, hassasiyeti bulunan yerlerdeki akarsu ve dere yatakları ile kanallarda taşkın önleme planlarına uygun yerler dahil kıyı tahkimat ve benzer çalışmalara hız verilmesini; İl Özel İdaresi'nin özelikle eğitim-öğretimde taşıma yapılan grup köy yolları güzergahları esas alınarak yol, menfez, köprü ve yağmur kanallarının bakım ve onarımlarını süratle yerine getirmesi; Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin drenaj kanalları ve rögarların temizlettirmesi; devam eden inşaatların çatılarının kapattırılması, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş ve TEİAŞ İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü ve Türk Telekom Anadolu Merkez-1 Bölge Müdürlüğü'nce Ankara'da her an enerjinin sürekliliği ve muhaberenin çalışırlığını temin etmek üzere gerekli tertip ve tedbirler alınacaktır."

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: