Başkent'te Öğretmenlere Yapılan Saldırılar Protesto Edildi

Başkent'te eğitimcilere yönelik artan şiddet olayları protesto edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı göreve davet edildi.

Başkent'te eğitimcilere yönelik artan şiddet olayları protesto edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı göreve davet edildi.

Öğretmenlere yönelik saldırıları protesto eden Türk Eğitim-Sen üyeleri, şiddetin durdurulması için Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Yenimahalle Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, "Öğretmene kalkan eller kırılsın", "Sevgi, şefkat bizde bakan nerede?" sloganları atarak, "Bizi yakan değil, bakan lazım", "Alo 147 imdat yetişin dayak yedim" dövizleri taşıdı. Öğrencilerin de öğretmenlerine destek verdiği eylemde grup adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Ankara 5 No'lu Şube Başkanı Sevgi Yalav, öğretmenlerin öğrenci ve veliler tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğradığını belirterek, "Öğretmenlerimiz can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapmaktadır. Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda terör estirmekte, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yalav, öğretmenlere uygulanan şiddete karşı Milli Eğitim Bakanlığı'nın sessiz kaldığını iddia ederek, bakanlığın kendilerine sahip çıkmasını ve öğretmenlere yapılan şiddete karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı. Yalav, öğretmenlerin okullarda kendilerini güvende hissetmediğini ifade ederek, "Okullarda güvenli alanlar olmalı, öğretmenlerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalı. Öğretmenlere, okul idarecilerine, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddetin bir an önce durdurulması için gerekli tüm tedbirler alınmalı. Öğretmenlere kaybettiği itibar yeniden kazandırılmalı. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri ve eğitim çalışanlarını sahiplenen, onları koruyup kollayan bir bakanlık haline gelmeli" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: