Başkentte "patriot" Tepkisi

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ile Türkiye Komünist Partisi üyeleri, patriot füzelerinin Türkiye'ye getirilmesini protesto etti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ile Türkiye Komünist Partisi üyeleri, patriot füzelerinin Türkiye'ye getirilmesini protesto etti.

HDK üyesi bir grup Almanya Konsolosluğu önünde eylem yaptı. HDK, Ankara İl Yürütme Üyesi Yasemin Öztürk, grup adına yaptığı açıklamada, Hükümet'in Türkiye'yi savaşa sürüklediğini iddia etti.

Türkiye'nin açık askeri hedef haline getirildiğini ileri süren Öztürk, şunları kaydetti:

"Hükümet patriotların Suriye'den gelecek olası saldırılara karşı savunma amacıyla yerleştirildiğini iddia etmektedir. Oysa Asya ve Ortadoğu'nun enerji kaynakları için süren büyük kapışmada ABD ve batı emperyalizminin çıkarlarını korumak üzere getiriliyor. Görünen odur ki, ABD ve Batılı emperyalist güçler olası bir çıkar savaşını Türkiye toprakları üzerinde sürdürmek istiyorlar."

Reklam
Reklam

-İmzaları TBMM'ye ilettiler-

TKP'liler ise Milli Müdafa Caddesi'nde toplanıp, TBMM'ye yürüdüler. TBMM Dikmen Kapısı önünde grup adına yapılan basın açıklamasında, patroit füze sistemine ve yabancı askerlerin Türkiye'ye getirilmesine karşı olunduğu belirtildi.

Milletvekillerini patriot füzelerinin getirilişini sorgulamaya davet eden TKP üyeleri, 10 Ocak'tan beri Güvenpark'ta sürdürdükleri "Patriot füzelerini Türkiye'de istemiyoruz" kampanyası kapsamında toplanan imza dilekçelerini meclis görevlilerine verdiler.

Muhabir: Ekip

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: