Başkentte Şemdinli protestosu

ANKARA (İHA) - Şemdinli'de yaşanan olaylar, Ankara'da bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi.

Kızılay YKM Mağazası önünde toplanan Büro Emekçileri Sendikası, Genel -İş, İnsan Hakları Derneği, Halkevleri, Tarım Orman-Sen, Yapı-Yol Sen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, EMEP, Haklar ve Özgürlükler Cephesi, Ezilenlerin Sosyalist Platformu gibi çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri, "Susurluk Şemdinli'de devam ediyor, Kontra-Gerilla dağıtılsın" yazılı pankart açtı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 200 kişilik grup Kürtçe ve Türkçe olarak, "Yaşasın halkların kardeşliği", "Çeteler bulunsun hesap sorulsun" ve "Terörist devlet hesap verecek" şeklinde slogan attı. Grubun Başbakanlığa yürümek istemesi üzerine, Milli Müdafaa Caddesi trafiğe kapatılarak polis panzerleri ve çevik kuvvet ekipleriyle barikat kuruldu.

Polisle eylemciler arasında yapılan görüşmeler sonucunda, grubun bulundukları yerde basın açıklaması yapmasına izin verildi. Burada yapılan açıklamada, Şemdinli'de ortaya çıkan bombalama olaylarının Susurluk çetelerinin işbaşında olduğunu gösterdiği iddia edilerek, Kürt sorununun demokratik çözümü yerine inkar ve imha politikalarına devam edildiği iddia edildi.

Açıklamada, Susurluk'ta ayağa kalkan halkın tepkisinin asıl mecrasından saptırıldığı ve aydınlatılmadan kapatıldığı ifade edilerek, "Bu kez izin vermeyelim. Gerçeklerin açığa çıkarılması, demokratik ve bağımsız bir ülke için tüm demokratik ve halk güçleri olarak mücadelemizi birleştirelim" denildi. Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam