Başkentte Tecavüz Ve Gasp Çetesi Çökertildi

Ankara ve Şanlıurfa polisinin tecavüz ve gasp çetesine yönelik düzenlediği operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Ankara ve Şanlıurfa polisinin tecavüz ve gasp çetesine yönelik düzenlediği operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 29 Ocak 2012'de, Ankara'da bir hastanede anestezi teknisyeni olarak çalışan Anıl E, Yıldızevler Mahallesi'ndeki evinde 4 kişi tarafından dövülerek gasp edildi. Saldırganlar, Anıl E'nin bir miktar parasını ve cep telefonunu aldıktan sonra ellerini ve kollarını bağlayarak kaçtılar. Komşularının yardımıyla kurtulan Anıl E, olayı polise bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları kapsamında Anıl E'yi gasp eden kişilere ait aracın plakası MOBESE görüntülerinden tespit edildi. Soruşturma kapsamını genişleten güvenlik güçleri, Mehmet D, Ahmet D, Mehmet Ç, İbrahim D. ile Mehmet Ç'nin, olaya karıştığını belirledi.

Reklam
Reklam

Akraba oldukları öğrenilen 5 zanlının, 4 Mart 2012'de Gaziantep'te, Serap G'nin kaçırılarak 4 gün boyunca tecavüz edilmesi olayının da failleri olduğu iddia edilirken ayrıca, Gaziantep'te Mehmet Taner G. isimli bir esnafı gasp ettikten sonra elbiselerini soyarak çıplak şekilde bıraktıkları, Şanlıurfa'da da bankadan çıkan bir kişinin 110 bin lirasını çaldıkları ileri sürüldü.

Şüphelilerin Şanlıurfa'daki ikamet adreslerini tespit eden Ankara polisi, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa operasyon düzenledi. Operasyonda Mehmet D, Ahmet D, Mehmet Ç. ve Mehmet Ç. gözaltına alınırken, zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, gasp edilen kişilere ait kredi kartı ve cep telefonları ele geçirildi. İbrahim D'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, zanlılar ifadelerinin alınmasının ardından, "suç örgütü kurmak, gasp, tecavüz ve zorla senet imzalatmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: