Basketbol

Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'den (EBBL) Türkiye Basketbol 3. Ligi'ne (TB3L) çıkarak Gaziantep'i üst üste temsil etme

Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'den (EBBL) Türkiye Basketbol 3. Ligi'ne (TB3L) çıkarak Gaziantep'i üst üste temsil etme başarısı gösterdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Kayseri Spor ile karşılaşan Zirve Üniversitesi Basketbol takımı, maçı 97-61 kazandı.

Zirve Üniversitesi Basketbol takım kaptanı Adem Yılmaz, geçen sezon Zirve Üniversitesi Basketbol takımının ilk yılı olduğu için zorlandığını fakat yapılmaması gereken basit hatalarla bazı maçları kaybettiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Bu sezon hedeflerine yaklaşmak için başarılı olmaları gerektiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bütün çalışmalarımızı hedeflerimizi başarma adına pes etmeden yapıyoruz. Eğer bir hedefiniz varsa bunu başarmak için azim ve sabır gerek. Bizim takımımızda da bunlar var. Antrenörümüz ve idarecilerimiz bizim için her türlü fedakarlığı yapıyorlar. Güzel bir aile ortamımız var takımımızda. Ümit ediyorum ki bu sene zirve yılı olacak."

Takımın antrenörü Osman Yağcı da EBBL'de zor bir grupta mücadele verdiklerini, ancak sporcuların üstün performansıyla TB3L'ye çıkmayı başardıklarını aktardı.

Sporcuların gece gündüz demeden, tatil dönemlerine de ekstra antrenmanlar koyarak çalıştırdıklarını dile getiren Yağcı, "Onlarda bu fedakarlıklarının karşılığını alacaklarına inandılar. İlk basamağı geçtik, ümit ediyorum ki TB3L'de geçen sezonda ki tecrübemizden de faydalanarak aynı hatalarımızı yapmayarak başarılı olacağız. Genç ve dinamik bir takım olarak mücadele gücümüz yüksek hedeflediğimiz beş sezonluk projenin ikinci yılında hedeflerimiz doğrultusunda yürüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

Zirve Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Erdal Budak ise, EBBL'de zor bir grupta mücadele ederek başarılı bir oyun sergileyen ve TB3L'ye çıkan takımı tebrik etti.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da takımın kurulduğu günden itibaren başarı grafiğinin yükseldiğini aktardı.

Takımın ve teknik kadronun her zaman yanında olduklarını dile getiren Kısa, "Biz üniversite ve sporun bir arada olmasını desteklemeye devam edeceğiz. Bunun güzel bir örneğini basketbol takımımızla gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: