Basketbol: FIBA Avrupa Çalenç Kupası

İZMİR (A.A) - Basketbolda, FIBA Erkekler Avrupa Çalenç Kupası'nda mücadele eden Pınar Karşıyaka, (I) Grubu'ndaki üçüncü maçında Finlandiya'dan Joensuun Kataja'yı

İZMİR (A.A) - Basketbolda, FIBA Erkekler Avrupa Çalenç Kupası'nda mücadele eden Pınar Karşıyaka, (I) Grubu'ndaki üçüncü maçında Finlandiya'dan Joensuun Kataja'yı 89-70 yendi.

Karşılaşmanın ilk periyotuna Coleman'ın sayısı ile başlayan konuk ekip, daha sonraki zamanlarda sayı bulmakta zorlandı. Pınar Karşıyaka, Dixon ile etkili olduğu periyotun ilk beş dakikasını 16-4 önde tamamladı. Periyot, Thomas'ın da etkili oyunuyla rakibine üstünlük kuran evsahibi ekibin 29-20 üstünlüğü ile bitti.

İkinci periyotun da ilk sayısını bulan Joensuun Kataja, Diebler'in ard arda kaydettiği sayılara engel olamayınca 13. dakikayı 38-25 geri tamamladı. Bora ve Can'ın da etkili oyunuyla karşılaşmanın 15. dakikasını 42-25 önde geçen Pınar Karşıyaka, periyotun son dakikasına 51-34 üstün girdi. Pınar Karşıyaka devreyi, 51-37 önde tamamladı.

Reklam
Reklam

Üçüncü periyotta da üstünlüğünü koruyan Pınar Karşıyaka, Evren ve Dixon ile etkili olduğu periyotun 3. dakikasını 56-39 üstün tamamladı. İzmir ekibinin, bitimine 3 dakika kala 22 sayılık (67-45) farkı yakaladığı periyot, 72-50 Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile sona erdi.

Son periyotta Flowers ve Smith ile etkili olan Joensuun Kataja, periyotun ilk 4 dakikasında 8 sayı buldu. Pınar Karşıyaka'nın sadece 3 sayı kaydedebildiği bu süre 75-58 tamamlandı. Pınar Karşıyaka, son 2 dakikasına 85-68 önde girdiği karşılaşmadan 89-70 galip ayrıldı.

Muhabir: Halil Şahin / Zeynep Hoşgörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: