Basketbol: FIBA EuroChallenge Kupası

İZMİR (A.A) - Basketbolda, FIBA Erkekler EuroChallenge (A) Grubu'nda iki Türk temsilcisinin mücadelesinde TOFAŞ'ı 78-56 mağlup eden Pınar Karşıyaka, gruptan

İZMİR (A.A) - Basketbolda, FIBA Erkekler EuroChallenge (A) Grubu'nda iki Türk temsilcisinin mücadelesinde TOFAŞ'ı 78-56 mağlup eden Pınar Karşıyaka, gruptan çıkmayı garantiledi.

İlk 5 dakikası 7-4 Pınar Karşıyaka'nın üstünlüğüyle geçilen ilk periyodun kalan bölümünde daha etkili olan TOFAŞ, bitime 24 saniye kala Can'ın 3 sayılık basketiyle beraberliği yakaladı: 13-13. Pınar Karşıyaka, Evren'in basketiyle ilk periyodu 15-13 üstün tamamladı.

İkinci periyodun başında Aminu ile etkili olan Pınar Karşıyaka, devrenin son 3 dakika 44 saniyesine 27-21 önde girdikten sonra yakaladığı 13-0'lık seriyle aradaki farkı 19 sayıya kadar çıkardı: 40-21. Ev sahibi ekip, soyunma odasına 40-23 üstün girdi.

Reklam
Reklam

Üçüncü periyodun başında Diebler ve Aminu'nun basketleriyle 22 sayılık fark (45-23) yakalayan Pınar Karşıyaka, kalan kısımda da üstünlüğünü korudu. Son bölümde TOFAŞ'ta Can ve Brutt'un sayılarına rağmen yeşil-kırmızılı takım periyodu 55-41 önde bitirdi.

Son periyotta Onur Kentli'nin basketleriyle aradaki farkı tekrar 22 sayıya çıkaran (66-44) Pınar Karşıyaka, karşılaşmayı da 78-56 kazandı.

Bu sonuçla Pınar Karşıyaka, ilk 2 takımın 2. tura yükseleceği (A) grubunda, bitime 2 maç kala üst gruba çıkmayı garantiledi.

Muhabir: Ali Korkmaz / Tolga Albay / Musa Samur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: