Basketbol: Uluslararası Yıldız Erkekler Turnuvası

Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'nda Türkiye, 3'üncü maçında İsveç'i 73-51 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'nda Türkiye, 3'üncü maçında İsveç'i 73-51 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

Atatürk Spor Salonu'nda devam turnuvada A Grubu'ndaki ilk maçta Sırbistan, Letonya'yı 74-52 mağlup etti. Sırbistan'da en skorer isim 29 sayı kaydeden Milos Glisic olurken, Letonya'da Zigmars Raimo mücadeleyi 10 sayıyla tamamladı.

Fransa ise Çin'i 67-62 yendi. Fransa'da Gombauld Stephane rakip potaya 18 sayı atarken, Çin'de en skorer isim 26 sayı kaydeden Hao Fu oldu.

Grubun son maçında Türkiye, İsveç ile karşılaştı. Ay-yıldızlı ekip salondan 73-51 galip ayrıldı. Türkiye'de 13 sayı ile Furkan Korkmaz, İsveç'te ise 11 sayı ile Tobias Sjöberg en skorer isimler oldu.

Reklam
Reklam

-B Grubu-

B Grubu'nda günün ilk maçında Slovenya, Ukrayna'yı 80-77 mağlup etti. Slovenya'da takımın en etkili ismi 23 sayı kaydeden Blaz Mesicek olurken, Ukrayna'da Svyatoslav Mikhayliuk'un 30 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Yunanistan ise Karadağ'ı 80-49 yenmeyi başardı. Yunanistan'da Vasilis Charalampopoulos, karşılaşmayı 17 sayıyla tamamladı, Karadağ'da ise Milos Popovic, 8 sayı kaydetti.

Günün son mücadelesinde Almanya, Arjantin'i 55-50 yendi. Almanya'da en skorer oyuncu 8 sayı ile Taras Tibor, Arjantin'de ise 21 sayıyla Martín Ariel Fernández oldu.

Turnuva, yarın grup maçlarıyla devam edecek.

Muhabir: Mehmet Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: