Basketbol Yerel Ligleri Başladı

Basketbol Federasyonu Antalya temsilcisi Soner Yasak, en büyük sorun olarak önlerinde tesis sıkıntısı olduğunu belirtti.

Basketbol Federasyonu Antalya temsilcisi Soner Yasak, en büyük sorun olarak önlerinde tesis sıkıntısı olduğunu belirtti.

Yasak, yaptığı yazılı açıklamada, başlayan 2012-2013 basketbol sezonunun basketbol ailesine hayırlı olmasını, basketbolun tüm unsurlarına kazasız, belasız bir sezon geçirmeyi diledi.

Geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl çok daha güzel bir sezon geçireceklerine inandığını ifade eden Yasak, keyifli, spor yaparken ve yaptırırken bunun bir gösteri olduğunu unutmadan hareket eden, yaptığı işi ciddiye almayı elden bırakmadan eğlenmeyi de bilen ve hırslarını bir kenara bırakıp, çocukların gelişimini ön plana alan bireyler göreceklerine inandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Bu konuda sporcu, antrenör, idareci, seyirci, hakem, salon çalışanı ile bir aile olduklarının bilinciyle salonlardaki yerlerini alacaklarını anlatan Yasak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ancak en büyük sorun olarak önümüzde tesis sıkıntısı dağ gibi duruyor. Salon sıkıntısını bir an önce çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yerel yöneticileri tesis yapmaları konusunda uyarmak istiyorum. Çocuklarımıza spor yaptırmak istiyorsak tesisleşmeyi mutlaka ön plana almalıyız.

Geçtiğimiz yıllarda basketbol yerel lig müsabakalarının oynandığı salonlardan Dilek Sabancı, bu yıl içinde yıkıma alınacak. Antalya Arena'nın inşaatının başlaması ile bu salonda müsabaka oynama olanağı kalmayacak. Atatürk Spor Salonu'nda da Beko Basketbol Ligi takımımız Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin antrenman ve maç programı elverdiğince yerel lig müsabakası oynama olanağı var. Böylece basketbol yerel lig müsabakası oynamak için sadece Fatih Spor Salonu kalıyor. Bu salonumuz da hem dar olması hem de zeminin sentetik olması nedeniyle basketbol oynamaya çok uygun değil. Uygun okul salonu bulmak için çaba gösteriyoruz. Güvenlik, seyirci kapasitesi gibi nedenlerle okulların fiziki yapısı içindeki salonları kullanamıyoruz. Umarım yakında bu salon problemini çözeceğiz ve liglerimizi aksatmadan oynatacağız."

Reklam
Reklam

Yasak, Antalya Basketbol Yerel Liglerinde bu sezon Alanya, Manavgat ve Serik ilçelerindeki takımları biraz daha rahatlatacak şekilde deplasmanlı olarak oynatılmaya başlandığını, yerel liglerde sezonun 25 Haziran'da sona ereceğini belirterek, gençler, yıldızlar ve küçük erkekler kategorilerinde oynanmaya başlayan liglerde, kızların küçükler, yıldızlar ve gençler kategorileri ile minik ve büyükler müsabakalarının ileri bir tarihte başlayacağını ifade etti.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: