Basketbolda Sezonun Ilk Derbisi Yarın Ayhan Şahenk'te Oynanacak

Beko Basketbol Ligi’nin üçüncü hafta kapanış maçında geçen sezonun finalisti Anadolu Efes, Ayhan Şahenk Spor...

Beko Basketbol Ligi’nin üçüncü hafta kapanış maçında geçen sezonun finalisti Anadolu Efes, Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda Galatasaray Medical Park’ı konuk edecek.

Ligde sezonun ilk derbisi niteliğindeki mücadele 18.30’da başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından basketbolseverlere canlı olarak aktarılacak. Karşılaşmanın başhakemi Recep Ankaralı olurken; onun yardımcılıklarını ise Halil Baldemir ve Fatih Arslanoğlu yapacak.

İki takım bugüne kadar resmi maçlarda 91 kez karşılaşırken, 69 maçtan Anadolu Efes, 22 maçtan da Galatasaray galibiyetle ayrıldı. Anadolu Efes, Galatasaray ile Türkiye Basketbol Ligi'nde oynadığı 83 karşılaşmanın 62'sini kazandı, 21'ini yitirdi. Lacivert-beyazlılar, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 1 kez karşılaştığı Galatasaray'ı 1986 yılında yenerek kupayı müzesine götürürken, Türkiye Kupası'nda iki ekip arasında oynanan 5 karşılaşmadan da Anadolu Efes üstün ayrıldı.

Reklam
Reklam

MAHMUTİ 200. GALİBİYETİ ARIYOR

Geçen iki sezon Galatasaray Medical Park'ı çalıştıran Oktay Mahmuti, Anadolu Efes'in başında Türkiye Basketbol Ligi'nde 200. galibiyetine eski takımına karşı imza atmayı amaçlıyor.

Anadolu Efes, daha önce de takımın başında bulunan Oktay Mahmuti ile Türkiye Basketbol Ligi'nde yarın 239. karşılaşmasına çıkacak. Bugüne kadar Mahmuti yönetiminde ligde 238 maç yapan Anadolu Efes, 199 karşılaşmadan galip ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: