Basketbolda THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne doğru

İSTANBUL (A.A) - Basketbol Avrupa Ligi'nin bu sene başlattığı "One Team" sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, yarın İstanbul'da başlayacak Dörtlü Final

İSTANBUL (A.A) - Basketbol Avrupa Ligi'nin bu sene başlattığı "One Team" sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, yarın İstanbul'da başlayacak Dörtlü Final organizasyonunda mücadele edecek takımların bazı oyuncuları Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı ziyarette, basketbolcular, çocuklara eğitim verdi ve onlarla çeşitli oyunlar oynadı.

Ziyarette, Fatma Şahin'in yanı sıra, THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Avrupa Ligi CEO'su ve Başkanı Jordi Bertomeu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Dörtlü Final'de mücadele edecek takımlardan CSKA Moskova'dan Milos Teodosic, Ramunas Siskauskas, Barcelona Regal'den Marcelinho Huertas, Joe Ingles, Panathinaikos'tan Mike Batiste, Stratos Perperolou, Olympiakos'tan Kyle Hines, Georgios Printezis ile Türk ekibi Anadolu Efes'ten Dusko Savanovic ve Doğuş Balbay katıldı.

Reklam
Reklam

Bakan Fatma Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin İstanbul'da yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Özellikle dünyanın ünlü basketbol takımlarının sporcularının, bu sosyal sorumluluk projesinde aramızda olmasından, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun organizasyonundan ve Türk Hava Yolları'nın ilgisinden dolayı şahsım, bakanlığım ve çocuklarım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Sporun, özellikle basketbolun, barış ve kardeşlik oyunu olduğunu, sınırları aşarak evrenselleştiğini anlatan Bakan Şahin, bu spordaki takım ruhu olgusunun, modern yönetim anlayışlarının olmazsa olmazı olduğunu dile getirerek, "Bugün bu çocuklarımızın, sizlerin önderliğinde ve liderliğinde bu duyguların hepsini yaşamaya başladıklarını görüyorum. Aynı zamanda büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözünde, bunun yalnızca bir bedensel gelişim değil, bir ahlak unsuru oluşturduğunu, bir akıl oyunu olduğunu gösteren en önemli cümle olarak görüyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Şahin, hiçbir başarının tesadüf olmadığını, bugün üst düzey takımlarda oynayan basketbolcuların bulundukları mevkilere gelebilmek için büyük özveri ve çaba sarf ettiğini kaydederek, "Bizim 14 bin evladımız var. Bir kısmı burada. Bizim fidanlarımız çok kuvvetli, çok güçlü. Onlara, her alanda fırsat eşitliği sağlıyoruz. Onların güçlü bir ağaca ve güçlü bir ormana dönüşmesi en büyük dileğimiz ve temennimiz. Fırsat verildiği zaman her şeyi çok iyi başarabildiklerine şahit oldum" ifadelerini kullandı.

Fatma Şahin, Dörtlü Final'de mücadele edecek takımlara başarılar da diledi.

Kotil, Bertomeu, Demirel ve Develioğlu da yaptıkları konuşmada, sosyal sorumluluk projesinin önemine değindiler.

-Çocukların mutlu günü-

Etkinlikte, dünyaca ünlü basketbolcularla bir araya gelen çocukların çok mutlu oldukları gözlendi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yenilenen basketbol kortunun da açılışı yapılırken, basketbolcular, çocuklara temel basket eğitimi verdi ve onlarla çeşitli oyunlar oynayarak, güzel vakit geçirmelerini sağladı.

Reklam
Reklam

Etkinlikle çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Fatma Şahin, ziyarete katılan basketbolculara da birer hediye paketi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz