Basketbolu en iyi oynayan öğrenciye burs

Gaziantep’te Zirve Üniversitesi basketbol seçmeleri düzenledi. Seçmeleri geçen en iyi basketçi öğrencilere burs verilecek. Seçmeleri...

Gaziantep’te Zirve Üniversitesi basketbol seçmeleri düzenledi. Seçmeleri geçen en iyi basketçi öğrencilere burs verilecek. Seçmeleri kazanan basketbolcu öğrenciler üniversiteyi burslu okuyacak. Bu fırsatı kaçıranlar öğrenceler için üniversite ikinci fırsatı verdi, son başvuru 2 Temmuz.
Zirve Üniversitesi’nde basketbol bursu ile eğitim görmek isteyen öğrenciler için daha önce 19-22 Mayıs tarihlerinde Zirve Üniversitesi spor salonunda sporcu seçme kampı yapmıştı. İkinci oyuncu tanıma kampı düzenlemek için hazırlanan üniversite kamp tarihini 4-10 Temmuz olarak belirledi. Ankara, İstanbul, Eskişehir, Antalya, Adana, Mersin, Kayseri ve Samsun’dan yaklaşık 40 öğrencinin şuana kadar başvurduğunu belirten Zirve Üniversitesi Basketbol antrenörü Osman Yağcı, kampa katılmak için gereken şartlar hakkında şu bilgiyi verdi: “Kampa katılmak isteyen sporcular için 2011 yılı YGS sınavına girmiş ve taban puanları geçmiş olması ve 2010-2011 sezonunda aktif olarak basketbol oynamış olması gerekmektedir.”

Reklam
Reklam

ÜNİVERSİTE’DEN ÖĞRENCİYE MAAŞ
Türkiye’de bir ilk olan burs plus hakkında bilgi veren Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “ Burs plus ile öğrenciler öğrenim hayatı boyunca bursları kesilmeden okuyabiliyorlar.” dedi.
Spor alanında üniversiteyi başarıyla temsil eden öğrencilere Mütevelli Heyetince belirlenen tutarda ve sayıda olmak üzere spor bursu verildiğini söyleyen Kısa, “Ferdi branşlarda milli sporcu olanlara yüzde 100 öğrenim bursunun yanı sıra dünya ve olimpiyat, Avrupa, Türkiye şampiyonu olanlara yılda 8 ay süreyle sırasıyla 600, 500 ve 400 TL aylık verilmektedir.” diye konuştu.
Ayrıca, Zirve Üniversitesi’ne kayıt yaptıran tüm öğrencilere apple mac book air hediye edilmekte. 2 Temmuz'a kadar son başvuruların alınacağı basketbol kampı için şehir dışından katılacaklar 3 Temmuz 2011 tarihinde Gaziantep’te olması gerektiği açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz