Baskın pahalıya patladı!

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Tümka Kablo’ya yapılan baskın ile ilgili soruşturma tamamlandı.

Dava dosyası İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde gönderildi. Yargılanacak isimler arasında, yaşam koçu Şeyda Coşkun ve manken Deniz Akkaya ile olan birliktelikleri ile gündeme gelen Ozan Çelik ve fabrikanın hissedarı 2 kardeş de bulunuyor. 17 sanığın 15 yıl hapis istemi ile yargılanması istendi.

İstanbul Sanayi Odası’nın geçtiğimiz hafta açıkladığı ‘500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesine 226 milyon lira ciro ile 360. sıradan giren Tüm Kablo geçtiğimiz aylarda ‘baskın’ haberleri ile gündeme geldi.

‘BİZ DE CANINI ALIRIZ’
Geçtiğimiz 23 Nisan günü öğleden sonra yaşanan olay ile ilgili soruşturma yürüten Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcısı İbrahim Can Demircioğlu, iddianamesini 17 Mayıs’ta tamamladı. İddianamede, 17 şüphelinin ismi yer aldı. Baskın olayında lider olduğu öne sürülen Ozan Çelik’in yanı sıra Harun Ertaş, fabrikanın ortaklarından Hasan Lütfü Okumuş ve Ahmet Hakan Okumuş kardeşler, haklarında dava açılan isimler arasında yer aldı.

Reklam
Reklam

ZORLA HİSSE DEVRİ İSTENDİ
İddianamede, yaşanan baskının sebebinin, diğer hissedarlar Kaan Kasapoğlu ve Haşmet Kasapoğlu kardeşlere ait hisselerin zorla devri olduğu anlatıldı. İddianameye göre, olay günü fabrikanın kapısı kırılarak içeri girildi. Çalışma ofisleri ve çekmeceler dağıtıldı. Sanıkların bir bölümü fabrikanın giriş-çıkışlarını kontrol aldı. Kaan Kasapoğlu’na yönelik tehdit ve zorlama ise Ozan Çelik, Harun Ertaş ve Ahmet Hakan Okumuş tarafından geldi. Genel kurul hisse devri evraklarını imzalaması istenen Kasapoğlu’na yönelik “Biz de canını alırız” yönündeki ifadeler de iddianamede yer aldı.
İddianamede, şüpheliler hakkında ‘Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, mala zarar verme, işyeri dokunulmazlığını ihlal etme’ suçlarından dava açılması istendi.

15 YIL HAPİS İSTEMİ
Dosya Gaziosmanpaşa 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gitti. Hâkim İlkay Orman, 24 Mayıs günü aldığı kararda, işlenen suçlara ilişkin yargılamanın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılması gerektiğine hükmetti. Kararda, anılan suçların ‘Birden fazla kişi ile işyerinde yağmaya teşebbüs’ kapsamında ele alınması gerektiği kanaati belirtildi. Kararda sanıkların 10’ar yıl hapis istemi ile yargılanmaları istendi.

Reklam
Reklam

SANAYİ DEVLERİ LİSTESİNDE
Türkiye’nin en büyük 360. sanayii kuruluşu olan Tümka Kablo Sanayi A.Ş.’nin temeli 1992’de 5 ortak tarafından atıldı. Şirketin ortakları arasında Haşmet-Kaan Kasapoğlu, Hakan-Hasan Okumuş ve Süha Çimli yer aldı. Tümka Kablo zamanla işlerini büyüttü ve ortaklar birkaç yıl içinde Hadımköy’de yeni bir fabrikaya taşındı. İSO verilerine göre 2012 yılı sonuçlarına göre Tümka Kablo’sa 185 kişi çalışıyor. (Hürriyet)