Baskına gelen UEFA'yı Fenerbahçe taraftarı hayrete düşürdü

UEFA, Fenerbahçe'ye baskın düzenledi... Fenerbahçe'nin 5 Ocak'ta finansal fair-play kuralları kapsamında Cenevre'de yaptığı sunumla yetinmeyen UEFA, üç müfettişini İstanbul'a gönderdi.

Şekip Mosturoğlu'nun o toplantıda; "şike yüzünden bizi Avrupa dışında bırakmasaydınız bunlar olmazdı" sözlerinden etkilenen UEFA finansal fair-play komitesi F.Bahçe'nin önlerine sunduğu üç kalemi inceledi.

Yandex ile yapılan forma reklamı anlaşması, 1 milyon üye projesi ve stadın isminin Ülker Arena Spor Kompleksi olarak değiştirilmesi. Çünkü UEFA ilk etapta stadın isim hakkının ederinden fazla olduğunu düşünüyor, Yandex ile 1 milyon üye projelerini ise "hayali" olarak yorumluyordu. Bu yüzden kulüpten habersiz İstanbul'a gelen UEFA'nın üç finansal fair-play müfettişi üç proje ile ilgili dosyaları inceledi.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe'nin Cenevre'de sunduğu rakamlarla kuruş oynamadığı görüldü. Taraftarın özellikle Yandex ve 1 milyon üye projesi kapsamında kulübe verdiği destek UEFA müfettişlerini hayretler içinde bıraktı. İnceleme sonrasında Fenerbahçeli yöneticiler, "Galatasaray gibi takip altına alınacak bir durumumuz yok. En ufak bir ceza beklemiyoruz" yorumunu yaptılar.