'Başkomiserim' diyerek halkı telefonla dolandıranlar tutuklandı

Mersin’de kendilerini başkomiser olarak tanıtarak bir kişiyi dolandırdığı iddia edilen 3 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı....

Mersin’de kendilerini başkomiser olarak tanıtarak bir kişiyi dolandırdığı iddia edilen 3 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mersin’de son 20 gün içinde yakalanan 7 telefon dolandırıcısının tamamının tutuklandığı bildirildi.
Mersin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada kendisini başkomiser Murat olarak tanıtan bir kişi Ankara’nın Sincan ilçesinde oturan C.K’yı cep telefonu ile aradı. C.K’ya “Hesabınıza ve kimlik bilgilerinize bölücü terör örgütü tarafınca ulaşılmış, hesabınızdaki parayı terör örgütü almadan bizler güvence altına alacağız“ diyen sahte başkomiser 11 bin 930 TL’yi S.D’nin hesap numarasına yatırılmasını sağladı.
S.D’ ise parayı Y.E.K ve Y.K. isimli şüpheliler ile birlikte çekti. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 3 kişiyi Mersin’de yakaladı. Mahkemeye sevk edilen S.D, Y.E.K ve Y.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince Mersin’de son 20 günde telefonla dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen 7 kişinin tutuklandıkları bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz