Başkomiserin ölümüne neden olduğu iddia edilen şoföre tahliye

İzmir'de 2007 yılında Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Başkomiseri Erdal Akbolat'ın ölümüne...

İzmir'de 2007 yılında Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Başkomiseri Erdal Akbolat'ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan tanker sürücüsü Muzaffer Fenkli tahliye edildi. Yargılanması sonucu 16 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan sanık, Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen davada 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılıp cezaevinde bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Muzaffer Fenkli, avukatı Gani Engin Ulusoy, ölen Başkomiser Erdal Akbolat'ın avukatı Mehmet Deniz Apa katıldı.

Reklam
Reklam

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, 2007 yılında Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro ekipleri kaçak akaryakıt operasyonu düzenlemiş, operasyonda, içinde Jet-A 1 uçak yakıtı bulunan tankere el konulmuştu. Tanker Emniyet Müdürlüğü önüne götürülürken şarampole yuvarlanmış, kazada Başkomiser Erdal Akbolat hayatını kaybetmişti. Başkomiserin ölümüyle ilgili olarak tanker sürücüsü Muzaffer Fenkli hakkında İzmir 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Mahkeme sürecinde teknik bilirkişi tarafından hazırlanan raporda tankerde herhangi bir arıza olmadığının belirtilmesi üzerine Asliye Ceza Mahkemesi ilk duruşmada sanığın suçunun ''kasten adam öldürmek'' olduğunu, davaya ağır ceza mahkemesinin bakması gerektiğini belirtmişti. 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmalar sonucu sanık 'kasten adam öldürmek' suçundan 16 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Yargıtay ise bu kararı bozmuştu.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan sanık Muzaffer Fenkli, ''Yakıtı aldıktan sonra araç arıza yapınca Kemalpaşa ilçesindeki istasyona gittim. Burada boşaltım yapılırken de kaçak yakıt operasyonu düzenlendi. Operasyondan sonra tankere el konuldu. Tanker, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken istasyon çalışanlarından biri, yaklaşık 5 kilometre tankeri kullandı. Tankerin hakimiyetini sağlayamayınca yolda ben, başkomiserin nezaretinde direksiyona geçtim. Belkahve rampalarından inerken de frenlerdeki hava kaçağından kaynaklanan arıza nedeniyle tanker hızlanmaya başladı. Hakimiyetini kaybettiğim tankerin kontrolünü sağlayamadım. Sonrasını hatırlamıyorum. Benim de iki çocuğum var. Neden bile bile ölüme gideyim. Ben de ölebilirdim.'' dedi.

Reklam
Reklam

Sanık ve avukatı Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını istedi. Akbolat'ın avukatı Mehmet Deniz Apa da daha önce verilen kararın aynısının verilmesini talep etti. Mahkeme, heyet başkanının muhalif oyuna karşın, oy çokluğu ile sanığı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıp, cezaevinde bulunduğu süreyi göz önüne alarak tahliyeye karar verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz