Başkonsolos Krasnicka: Hangi Yüzü Olursa Olsun Terör Çok Kötü Bir Şey

Çek Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosu Irena Krasnicka, başta Samsunlu şehit olmak üzere diğer şehitlere rahmet, ailelerine...

Çek Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosu Irena Krasnicka, başta Samsunlu şehit olmak üzere diğer şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Krasnicka, "Hangi yüzü olursa olsun terör çok kötü ve bir anne olarak da çok iyi anlıyorum ve sabırlar diliyorum." dedi.

Çek Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosu Irena Krasnicka, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Ziyarette en önemli gündem Dağlıca'daki şehitler oldu. Başkonsolos Krasnicka, "Her şeyden önce Samsun’da bir şehidiniz varmış, çok üzüldüm, ülkem adına başınız sağolsun diyorum. Lütfen başsağlığı dileklerimi kabul ediniz. Ailesine de başsağlığı dileklerimi iletirseniz çok memnun olurum. Her zaman terörizmin çok farklı yüzü var, fakat hangi yüzü olursa olsun çok kötü ve bir anne olarak da çok iyi anlıyorum ve sabırlar diliyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Samsun ziyaretinde bir resim sergisi açılışına katıldığını dile getiren Başkonsolosu Irena Krasnicka, "Bu aynı zamanda bir veda ziyaretidir. Önümüzdeki ay Türkiye’deki görevim sona eriyor, artık ülkeme dönüyorum." diyerek kabulünden dolayı Vali Aksoy'a teşekkür etti. Irena Krasnicka, "Ayrıca Samsun Ticaret Odası benim gördüğüm en başarılı ticaret odalarından birisidir. Bunun için sizi tebrik ediyorum. Umarım ülkeme döndükten sonra da işbirliğini geliştirmek üzere tekrar Samsun ile ilgili bir takım projeler yapabilirim.” ifadesini kullandı.

Vali Hüseyin Aksoy ise Başkonsolos Irena Krasnicka'nın Samsun’a ziyaretleri kapsamında Valiliği ziyaret etmelerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Sosyal sorumluluk alanında Samsun’da yürütülen çalışmalara vermiş olduğu destekleri için de teşekkür eden Vali Aksoy, kadınların toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin azaltılması gibi birçok alanda Samsun’da yürütülen önemli çalışmalar olduğunu ifade etti. Aksoy, şunları söyledi: "Türkiye’de ilk önce altı il, ikinci olarak da altı il olmak üzere on iki ilde Kadın Dostu Kentler kapsamı içerisinde yürütülen çalışmalar var. Samsun’da bu ikinci altı il kapsamında Kadın Dostu Kent olmak adına çeşitli çalışmalar yürüten kentlerimizden birisidir. Bu anlamda sivil toplum örgütleriyle, yerel yönetimleriyle ve odaları ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar var. Bu alanda önemli mesafeler aldık ve almaya da devam edeceğiz."

Reklam
Reklam

Başkonsolos Krasnicka'nın terörle ilgili başsağlığı dileklerine teşekkür eden Aksoy, "Terör bir insanlık suçudur. Dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun bütün ülkelerin, bütün insanların bunun karşısında durması gereken bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Ziyarette Samsun Valiliği AB İl Koordinatörü Cevdet Karaca ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası AB Dış İlişkiler Sorumlusu Müberra Genç de hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: