"Başlattığımız işleri bazıları daha sonra anlıyor"

MALATYA (İHA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TÜSİAD'ın anayasa değişikliği önerisini, "Başlattığımız işleri bazıları daha sonra anlıyor, başlangıcı herhalde anlamıyor onlar" sözleriyle değerlendirdi.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD), Anayasa değişikliğine ilişkin önerisiyle ile ilgili yaptığı açıklamasına tepki gösterdi. Yazıcı, "Başlattığımız işleri bazıları daha sonra anlıyor. Başlangıcı herhalde anlamıyor onlar. Bu çalışmayı biliyorsunuz, AK Parti başlattı ve Türkiye ihtilalden sonra 82 Anayasası'nı aydınlarıyla, sanatçılarıyla, siyasi gruplarıyla tartışıyor.

Reklam
Reklam

Anayasasının değiştirilmesi yönünde hemen her kesimde bir kanaat vardı. Biz bunu somuta dönüştürdük. 22 Temmuz seçimleri öncesinde başlattık, seçim sürecinde de milletimizle paylaştık. Bir hazırlık çalışması yaptık. Ama kimileri bunu irdelemeden sağdan solda tutarak çekiştirerek, eleştiri konusu yaptılar. Ama şimdi bakıyorsun, TÜSİAD'da yeni bir Anayasa yapılması kanaatine varmış. İnşallah hayırlı olur. Bu ülkenin neye ihtiyacı varsa bunu hep birlikte yapacağız. Hep birlikte gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin daha demokrat, daha özgürlükçü, daha katılımcı, bireylerin haklarını daha önceleyen bir anayasaya gerçekten ihtiyacı var. İnşallah bunu da tartışarak hep birlikte yapacağız" şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı Yazıcı, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de dinlendiği iddiası ile ilgili bir soru üzerine ise, Türkiye'de dinleme konusunda özel bir kanun çıkartıldığını belirterek, "Herkes her istediğini dinleyemez" dedi.

Milli takımın Hırvatistan'ı yenerek 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale çıkmasını da değerlendiren Bakan Yazıcı, "Tüm Türkiye ayaktaydı. Gerçekten millilerimizi tebrik ediyorum. Göğsümüzü kabartılar. Türkiye tek ses, millilerin arkasında göğsünü gere geri haykırdı. Tanıtım bakımında önemli bir fırsat yakaladık. Dünya, 2 haftadır Türkiye'yi konuşuyor. İnşallah burada zirve yaparız" dedi.

Reklam
Reklam