Başol, Bakan Yardımcısı Yahya Baş’a Devrek Yolu İle İlgili Dosya Sundu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kdz. Ereğli-Devrek ilçeleri arası 54 kilometrelik karayolundaki...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kdz. Ereğli-Devrek ilçeleri arası 54 kilometrelik karayolundaki çalışmaların hızlandırılması ve ödeneklerin arttırılmasına yönelik dosya sundu.

Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kdz. Ereğli-Devrek ilçeleri arası 54 Km’lik karayolundaki çalışmaların hızlandırılması ve ödeneklerin arttırılması için toplanan 30 bin imzayı tersaneler bölgesini incelemelerde bulunmak için gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş’a sundu.

Reklam
Reklam

2009 yılında ihalesi yapılan Ereğli-Devrek arası karayolunda ki çalışmaların istenilen düzeyde ilerlemediğine dikkat çeken Başol, şunları söyledi: “Hükümetimizin Türkiye genelinde ulaştırma konusunda yaptığı başarılı yatırımları taktirle izlemekteyiz. Öncelikle size bakanlığınız döneminde özlemle bitirilmesi beklediğimiz Ereğli-Düzce duble yol çalışmaları için teşekkür ederiz. Bölgemiz için çok önem arz eden yolların bir tanesi de Ereğli ile Devrek ilçelerini bir birine bağlayan ve ilçemizin Ankara’ya ulaşımının sağlandığı Ereğli-Devrek arası karayoludur. Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda dedelerimizin kazma ve küreklerle açtığı bu yol ne yazık ki Ak Parti hükümeti kuruluncaya kadar hiçbir hükümetin gündemine gelmemiştir. Başbakanımızın ve sizlerin gayretleri ile Ereğli -Devrek yolu programa alınmış ve 2009 yılında ihalesi yapılmıştır. 54 kilometrelik Ereğli-Devrek yolunu Ereğli tarafından 2 belde, 67 köy ve mahalle, Devrek tarafında ise 12 köy ve mahallede yaşayan yaklaşık 60 bin insanımız kullanmaktadır. 2009 yılında ihalesi yapılan Ereğli-Devrek arası karayolunda ki çalışmalar istenilen düzeyde ilerlememektedir. Bugün itibariyle özellikle Subaşı ile Çaylıoğlu beldesi arasında ihalesi yapılan ve müteahhide teslim edilen karayolunda çalışmalar tamamen durmuştur. Bu yol güzergahının kullanılan 67 köyde sürekli gök yaşanmakta, Ereğli son 3-4 yıl içerisinde 20 bin göç vermiştir. Türkiye ekonomik krizi yaşamazken, Ereğli bu krizden ciddi ölçüde etkilenmiştir. Ereğli-Devrek yolunun yapılması halinde bölgedeki göçün önüne geçileceği ve bu güzergahta ekonominin canlanacağını düşünmekteyiz. Ereğli-Devrek yolu yapıldığında şehrimiz bu tarafa doğru büyüyecek, yeni fabrikalar kurulacak yeni istihdam alanları oluşturulacak, yeni yatırımların önünün açılacağını düşünmekteyiz. Bu vesileyle de çiftçimiz, köylümüz, işçimiz, emeklimiz, esnafımız ve iş adamlarımız kalkınacaktır. Ve en önemlisi hızla devam eden göçün önüne geçilecek ve tersine insanlarımız köylerine geri dönmeye başlayacaklardır”

Reklam
Reklam

Başol ayrıca, Ereğli-Devrek arasındaki karayolunun önemini daha iyi anlatmak için bölge insanının kendilerine yaptığı baskılar nedeniyle bir imza kampanyası başlattıkların belirterek,”30 binin üzerinde insanımız bu yolun yapılması için imza vermiştir. Başta siz olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımızın Ereğli-Devrek Yolu’nun yapımını ‘Öncelikle yapılması gereken’ yatırımlar sınıfına almanızı talep eder, saygılar sunarım” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: