Başpehlivanın Gözü Altın Kemerde

Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara, "Bu yıl 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinciliği elde ederek yeniden seri başlatıp altın kemerin sahibi

Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara, "Bu yıl 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinciliği elde ederek yeniden seri başlatıp altın kemerin sahibi olmak istiyorum" dedi.

Ordulu başpehlivan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin temmuz ayında yapılacağını belirtti.

Güreşlere yoğun bir tempoyla hazırlandığını ifade eden Kara, "Kampa girerek uzun bir süredir çalışmalarımı düzenli şekilde sürdürüyorum" diye konuştu.

Kırkpınar'da 3 birincilik elde ettiğini anımsatan Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Cumhuriyet tarihinin en genç başpehlivanlığını 22 yaşında elde ettim. Kırkpınar'da 7 finalim var. Bunların 3'ünü kazandım ancak bu birincilikleri üst üste kazanamadığım için çok istediğim altın kemerin sahibi olamadım. Kırkpınar'da kaybettiğimiz diğer final maçlarını hep kıl payı, burun farkıyla kaçırdık. Hedefim her yıl olduğu gibi bu sene de birincilik. Bu yıl 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinciliği elde ederek yeniden seri başlatıp altın kemerin sahibi olmak istiyorum. Ondan sonra da bu sporu tadında bırakmak istiyorum. 31 yaşındayım, 4-5 yıl daha bu sporu bütün gücümle yapıp en güzel yerinde noktalamayı arzuluyorum."

-"En büyük rakibim Ali Gürbüz"-

Kırkpınar'da büyük bir çekişme olduğunu anlatan Kara, şunları kaydetti:

"Son 4 yıldır Kırkpınar'da Antalya bölgesi baş gösteriyor. Benim en büyük rakibim Ali Gürbüz. Bu yıl da öyle olacak. Bu arkadaşımız daha önce üst üste iki defa birinciliği kazandığı için bu yıl altın kemer için güreşecek. Bilindiği üzere ben de iki yıl üst üste birinci olup üçüncü final yılımda rakibime kaybederek altın kemeri kazanamamıştım. Bu sporda her an her şey olabilir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: