Başpehlivanlık Güreşlerinde Finalin Adı Ali Gürbüz-İsmail Balaban Oldu

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlık yarı final güreşleri tamamlandı. Finale son iki yılda kemeri...

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlık yarı final güreşleri tamamlandı. Finale son iki yılda kemeri alan Ali Gürbüz ile Recep Kara'yı yenen Antalyalı İsmail Balaban adını yazdırdı.

Edirne Sarayiçi'nde iki gündür devam eden Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Antalyalı Ali Gürbüz, yine Antalya Bölgesi pehlivanlarından Orhan Okulu'yu safdışı bırakarak finale adını yazdıran ilk isim olmuştu.

Yarı finalin diğer mücadelesinde ise son iki yılın kaybeden finalisti Recep Kara ile bu yıl başgüreşlerine çıkan İsmail Balaban karşı karşı geldi. Yarı finalin 40 dakika olan normal süresinde yenişemeyen Kara ile Balaban'ın puanlama mücadelesinde de pehlivanların yorgunlukları kendini gösterdi.

Reklam
Reklam

Puanlamada biraz hareketlenen Recep Kara, rakibi İsmail Balaban'a oranla daha etkili görünse de gençliği ve hareketli güreşiyle puanlamanın normal süresini de geçiştiren İsmail Balaban, uzatmalarda yaptığı ani atakla rakibine daldı, bastırıp puanını aldı ve finale adını yazdırdı.

Bu arada Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık müsabakalarında, geçen yılın başaltı birincisi Orhan Okulu ile başaltı üçüncüsü İsmail Balaban'ın yarı final güreşmesi otoriteler tarafından takdirle karşılandı. İki güreşçinin de Antalya Bölgesi'nden çıkması ise yağlı güreşin beşiği Antalya sözünü doğrulamış oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: