Başpiskopos 'Da Vinci Şifresi'ni eleştirdi

CANTERBURY (İHA) - Canterbury Başpiskoposu Rowan Williams, "Halkın büyük bir kısmı, Da Vinci Şifresi gibi siyaset değişiklikleri hikayelerine hevesli, ancak İncil'in gerçekleri zayıflatılmamalı" dedi.

Dünya çapındaki 70 milyon Angligan Topluluğu'nun ruhani lideri olan Williams, Paskalya Bayramı sebebiyle verdiği vaazlarda, din hakkındaki suikast teorilerinin yayılması ile ilgili açıklamalar yaptı.

William'ın sözünü ettiği, Dan Brown'un kurgusal ve heyecanlı kitabı "Da Vinci Şifresi", Hz. İsa'nın Mary Magdalene ile evlenerek 1 çocuk sahibi olmasına dair iddiaları içeriyor. Satışı 40 milyonu geçen kitap, 2003 yılında yayımlanmaya başlamıştı.

Reklam
Reklam

Da Vinci Şifresi'ni, "Bin 600 yıllık geçmişe sahip İncil'i yeniden keşfeden hain" olarak nitelendiren Williams, kitabın takip edilmesine, ilgili yazılar yazılmasına doyulduğunu belirterek, "Biz, örtbas edilerek aşılanan suikastlarca hemen büyüleniyoruz. Böylece hayal gücümüzde çok fazla boş fikir olması sağlanıyor. Bugünlerde bu olaylar doğal. Görülen o ki eski zamanlardaki asıl yazılara, özellikle İncil'e ilişkin asıl yazılara döneceğimiz zamanı bekleyeceğiz. Yeni ahit yazarları gerçekten, böyle teorilerin dokunaklı olabilecekken, anlaşmazlık halinde yardım etmeyeceğini söylüyor" şeklinde konuştu.