Basra Körfezi'nde tehlikeli yakınlaşma! Çarpmasına ramak kaldı

İran'a ait bir insansız hava aracının Basra Körfezi'nde bulunan ABD Deniz Kuvvetleri'nin uçak gemisine iniş yapmak üzere olan savaş uçağına tehlikeli olacak şekilde kadar yaklaştığı belirtildi. ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İran'a ait insansız hava aracının ABD'nin F/A-18 savaş uçağına yaklaşık 30 metrelik bir mesafeden geçtiğini duyurdu.

İran'a ait bir insansız hava aracının (İHA) Basra Körfezi'nde bulunan ABD Deniz Kuvvetleri'nin USS Nimitz uçak gemisine iniş yapmak üzere olan F/A-18 savaş uçağına tehlike arz edecek kadar yaklaştığı bildirildi.

CNN'nin ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) 2 yetkilisinin açıklamalarına dayandırdığı haberinde İran'a ait insansız hava aracının ABD'nin F/A-18 savaş uçağına yaklaşık 30 metrelik bir mesafeden geçtiğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Habere göre İHA'nın manevrası, ABD'li askeri yetkililer tarafından amatörce ve tehlikeli olarak değerlendirildi. Amerikalılar acil kanal üzerinden İHA'nın operatörüyle irtibata geçtikten sonra araç olay yerinden uzaklaştı.

Haberde ayrıca olayın meydana geldiği sırada İran'a ait İHA'nın ABD'nin USS Nimitz uçak gemisinden de 70 metre mesafede olduğu ifade edildi.

Anahtar Kelimeler: