Birleşik türde kelimelerin yazımlarında hata yapılmaması için de çeşitli Türkçe yazım ve imla kuralları bulunur. Çeşitli kurallar doğrultusunda bazı birleşik kelimeler ayrı bazıları ise bitişik yazılmak zorundadır. Kelimenin sahip olduğu özelliklere göre o kelimenin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılacağı belirlenebilir.
Başsağlığı yazımı konusunda çok sık hata yapılmasının nedenlerinden biri de bu kelimenin birden fazla kelimenin bir araya gelmesi ile oluşmuş birleşik türde kelimeler arasında yer almasıdır. Bu tür kelimeler bazen ayrı bazen bitişik yazılabileceği için birleşik türde kelimelerin yazımında çok hataya düşülür.
Türk Dil Kurumu başsağlığı ifadesi için isim türünde olan ve mecaz anlamda tek bir tanım yapmıştır. Bu tanıma göre başsağlığı TDK sözlükte (Türk Dil Kurumu) şu şekilde açıklanmıştır:
Bu kelimenin eş anlamlı olan kelimeleri de taziye ve taziyet kelimeleridir. Belirlenen bu eş anlamlı kelimeler cümle içinde başsağlığı kelimesi yerine kullanılabilmektedir. Başsağlığı kelimesi Türkçe dil kurallarına göre bitişik olmalıdır.
Başsağlığı doğru yazılışı bitişiktir. Çünkü bu kelime bitişik yazılması gereken birleşik türde kelimelerden biridir. Türkçe yazım kurallarına göre bitişik yazılması gerekliliği bulunan diğer birleşik kelime özelliklerinden bazıları şunlardır:
Bazı kişiler başsağlığı kelimesini baş sağlığı olarak ayrı yazabilirler. Ancak bu durum yazım yanlışı olarak kabul edilir. Ayrı yazılması gereken birleşik türde kelimeler Türkçe yazım kurallarına göre farklı özelliklere sahip olmalıdır.
Başsağlığı kelimesi bu kurallar doğrultusunda ayrı değil bitişik olarak yazılması doğru kabul edilmiş olan birleşik türde kelimelerdendir. Oyun adları, gök cismi isimleri, renk isimleri de ayrıca bitişik olarak yazılması gereken birleşik türde kelimeler arasında yer alır.