Başsavcı Bingöl: Atilla Kart’ın randevu talebi olmamıştır

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın 'Randevu talebinin kabul edilmediği' yönündeki...

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın 'Randevu talebinin kabul edilmediği' yönündeki ifadesiyle ilgili açıklama yaptı. Bingöl, Kart’ın herhangi bir randevu talebinin olmadığını söyledi. Aksine soruşturma hakkında telefonla görüşme talebi olduğunu kaydeden Bingöl, ancak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmaya taraf olmuş veya olmamış kimseyle soruşturma konusunda görüşmediğinden dolayı nezaket ölçülerinde kabul edilmediğini belirtti. Bingöl, “Onur ve haysiyetiyle tarafsız ve adil bir şekilde görevlerini en iyi şekilde yerine getiren Cumhuriyet savcıları ile Cumhuriyet başsavcısına yönelik 'Siyasi iktidarın ajanı', 'Hükümetin ajanı' beyanları hiçbir şekilde kabul edilemez bulunmuştur.” dedi.
Kayseri Adliyesi’ndeki makamında basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Atilla Kart’ın ifadelerinden sonra kamuoyunun bilgilendirilmesi için açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi görevlileri ve diğer şahıslarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan soruşturmalarla ilgili bugüne kadar taraf olmuş veya olmamış kimseyle görüşülmediğini belirten Bingöl, gösterilen tavrın Atilla Kart’a yönelik olmadığını, soruşturmada taraf olan herkese yönelik bir tavır olduğunun bilinmesi gerektiğini ifade etti.
Atilla Kart’ın sadece telefonla görüşme talebi olduğunu kaydeden Başsavcı Bingöl, şunları söyledi: “Sayın Atilla Kart’ın tarafımızdan randevu talebi dahi olmamıştır. Sadece devam etmekte olan soruşturma hakkında telefonla görüşme talebi bulunmuş, yukarı belirtilen hassasiyet nedeniyle kendisinin görüşme talebi nezaket ölçüleri içerisinde kabul edilmemiştir. İfade etmek gerekir ki; Sayın Atilla Kart’ın görüşme talebinin bu şekilde kabul edilmesinin ardından yaklaşık 3 saat sonra kendisinin Cumhuriyet Başsavcılığı makamını arayarak 'Konuyla ilgili bana neden dönülmedi. Başsavcımıza haber verin, sana hemen bilgi versin' şeklindeki yaklaşımı ne yazık ki aynı nezaket ölçüleri içerisine sığdırılamamıştır.”
Bingöl, yapılan açıklamaların görevlerini adil ve tarafsız olarak yapmaya çalışan yargı görevlilerini etki altına almaya çalışmak olarak değerlendirdiklerini anlattı.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan randevu talep ettiğini, ancak almadığını dile getirerek, “Mesleklerinin onur ve vakarını ayaklar altına alan ve aslında artık hükümetin ajanı konumuna gelen Cumhuriyet başsavcıları var.” demişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz