Başsavcı muamması: Hastanelik mi değil mi?

Başsavcı Cihaner dün gece hastanelik oldu. Dün gece Erzurum Bölge hastanesine kaldırılan İlhan Cihaner, 3 saat sonra taburcu edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında Erzurum H Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, dün geceyarısı rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

Erzurum'dan 16 Şubat salı sabahı Erzincan'a giden Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Osman Şanal, Rasim Karakullukçu ve Mehmet Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in makam odası ile lojmanında 7 saat arama yaptı. Gözaltına alınan Başsavcı Cihaner, toplanan kanıtlarla birlikte Erzurum'a getirildi ve sabaha kadar süren ifadenin ardından, 17 Şubat günü saat 10.00'da tutuklandı.

Reklam
Reklam

Cihaner, Ergenekon soruşturması nedeniyle 3 MİT görevlisinin de tutuklu bulunduğu Erzurum H Tipi Cezaevi'ne konuldu. Tutuklanması ardından avukatlarının serbest bırakılması amacıyla yaptığı başvuruları reddediler ve dava dosyası görevden alınan özel yetki savcıları tarafından İstanbul'a gönderilen Başsavcı İlhan Cihaner, dün geceyarısına doğru fenalaştı.

Stresten kaynaklanan şiddetli mide ağrısı nedeniyle rahatsızlanan Cihaner, sıkı güvenlik önlemi altında cezaevi ambulansı ile Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada kendisine serum verilen ve yaklaşık 3 saat gözlem altında tutulan Cihaner, sağlık durumunun iyi olduğu belirtilerek taburcu edildi. Cihaner sabaha karşı Cezaevine konuldu.

"CİHANER HASTANEYE KALDIRILMADI"

Ancak, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, "Başsavcı Cihaner’in cezaevinde rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı yönündeki haberler gerçek dışıdır. Böyle bir konu yok" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'DAN BİR TALEP YOK"

Başsavcı Kuş, diğer sorular hakkında da açıklama yaptı:

Reklam
Reklam

Erzincan ve Erzurum’daki soruşturma kapsamında tutuklanan ve aralarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in de yer aldığı tutukluların İstanbul’daki cezaevine sevki konusunda, kendilerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının şu ana kadar herhangi bir talepte bulunmadığını bildirdi.

Başsavcı Kuş, soruşturma kapsamında hazırlanan dosyanın Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Savcılığınca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini anımsattı.

Söz konusu dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca incelendiğini belirten Başsavcı Kuş, soruşturma kapsamında Erzurum’da tutuklanan ve aralarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner’in de bulunduğu tutukluların İstanbul’daki cezaevine sevki konusunda, kendilerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından şu ana kadar herhangi bir talep gelmediğini bildirdi.

Başsavcı Kuş, şunları kaydetti.

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı ve evrakı inceleyecek. Dosyayı kabul ederlerse bizden buradaki tutuklu sanıkların İstanbul’a sevkini isteyebilirler. Ancak tutuklu sanıkların İstanbul’daki cezaevlerine sevki konusunda bize şu ana kadar herhangi bir talepte bulunulmadı.".

Reklam
Reklam

Ajanslar