Başsavcı Yazar: Kendi güvenliğimizi sağlamalıyız

Hatay Başsavcısı Adem Yazar, Hakkari’nin Çukurca ilçesine yapılan hain saldırıda 24 askerimizin şehit edilmesi ile...

Hatay Başsavcısı Adem Yazar, Hakkari’nin Çukurca ilçesine yapılan hain saldırıda 24 askerimizin şehit edilmesi ile ilgili görüşlerini paylaşırken, “İstihbarat konusunda başkaları bizi desteklese de kendi istihbaratımızı ve kendi güvenliğimizi kendimiz sağlamalıyız” dedi.
Hatay Gazeteciler Cemiyetine (HGC) nezaket ziyaretinde bulunan Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 24 askerimizi şehit eden PKK terör örgütünün hain saldırısını kınadığını ve gereken tedbirlerin alınmasını umut ettiğini söyledi.
Terör olaylarının son dönemlerde tırmanışa geçtiğini belirten Başsavcı Yazar, “Kendi güvenliğimizi kimseye bırakmamamız gerekiyor. Kendi istihbaratımızı ve kendi güvenliğimizi kendimiz sağlamalıyız” dedi.
Son günlerde artan terör olaylarının milletimizi derinden yaraladığını belirten Yazar, “İstihbaratı sağlamak için teknolojik cihazlar gerekiyorsa bunu da biz sağlamalıyız. Başkaları bizi desteklese de kendimizi kendimiz koruyacağız. Son dönemlerde artan terör olayları bizi derinden yaralamıştır. Bu yaşananlar terörün son çırpınışlarıdır. Umarız ki gereken tedbirler alınır ve ülkemiz huzura kavuşur, analarda bu acıdan kurtulur” dedi.
Hatay’daki suç ve suçlu profili hakkında da bilgi veren Başsavcı Yazar, “Her yerin kendine has suç ve suçlu potansiyeli vardır. Hatay büyük bir il ve burada sınır hareketliliği yaşanıyor. Burada kaçakçılık suçları çok fazla. Kaçakçılığın yanı sıra uyuşturucu nakli, satışı ve sevkıyatı konusunda da ciddi bir suç potansiyeli var. Akaryakıt ve sigara kaçakçılığı da çok yoğun bir il. Diğer suçlarda ise başka illerden pek bir farkı yok. Umarım en kısa sürede bu suç profilini minimuma indiririz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz