Bastonun Da Organiği Yapıldı

BİTLİS (AA) - Ahlat ilçesinde bastonculuk yapan Refa Gökbulak, hiçbir elektrikli alet ve kimyasal kullanmadan organik baston üretiyor.

BİTLİS - Ahlat ilçesinde bastonculuk yapan Refa Gökbulak, hiçbir elektrikli alet ve kimyasal kullanmadan organik baston üretiyor. Gelen talep üzerine bu tür bastonları üretmeye başladığını belirten Gökbulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "her şeyin organiği var da bastonun neden olmasın" fikriyle yola çıktığını ve ürettiği bastonların büyük ilgi gördüğünü söyledi. Atadan, dededen kalma renk, desen ve motifleri bastona işleyen Gökbulak, zamanla işini teknolojiyle birleştirdiğini belirtti. "Müşterilerim tamamen doğal otantik baston üretmemi istedi. Ben de gelen talebe cevap vererek bu tür bastonları üretmeye başladım" diyen Gökbulak, ceviz ağacından ürettikleri bastonlara çeşitli aşamalardan geçtikten sonra son halinin verildiğini ifade etti. Bastona doğal cila kullandıkları için renkte kesinlikle solma, çizilme olmadığını anlatan Gökbulak, bu yönüyle bastonun çok daha kalıcı olduğunu, uzun yıllar parlaklığını koruduğunu kaydetti. Gökbulak, yapımının her aşamasında doğal malzemeler kullanılan ve tamamen el emeğiyle yapılan bastonun, insan sağlığına zararlı hiçbir madde içermediğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz