Baştuğ: Hekimlerin Fedekarlığının Karşılığı Şiddet Olmamalı

14 Mart Tıp Bayramı ülke genelindeki çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri...

14 Mart Tıp Bayramı ülke genelindeki çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, "Hekimlerimiz büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışıyor, ancak bunun karşılığı şiddet olmamalı." dedi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programına hekimlere yönelik şiddet damgasını vurdu. Bursa’da ilk defa kamu olarak böyle bir kutlama yapmak istediklerini belirten Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, "14 Mart bizim için önemli. Sağlık çalışanları yılın bir günü değil, senenin önde tutulması gereken değerli bir meslek grubudur meslek çalışanlarıdır. Hekimlerimiz büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan bu fedakarlık ve özverinin hakkını maalesef şiddet ve darp olarak görmeye başladılar. Bunları tabi toplum olarak tasvip edemeyiz. Yeri geldiğinde kendi yakınımızı çocuğumuzu, eşimizi dostumuzu ihmal edip, hastalarımıza koşturan bir sağlık grubuyuz. Vatandaşa, insanlığa hizmetin Hakka hizmet olduğunu bilen grubuz. Hekimlerimiz özveriyle çalışan bir grupken bu tür olaylarla karşılaşmaktan muzdaribiz." dedi.

Reklam
Reklam

Şiddet olaylarının artmasından dolayı azaltmak için personellere yönelik iletişim eğitimi vereceklerini anlatan Op. Dr. Baştuğ, öncelikle hizmet alımı personelden başlayıp hekimlere kadar uzanan bir eğim vereceklerini kaydetti. Baştuğ şöyle devam etti: "Şiddeti azaltmak adına hastalar veya yakınlarını onların muhatap olduğu tüm çalışanların onlarla olan diyaloglarını düzeltmek istiyoruz. Onlardan oldukça hasta memnuniyeti artırmaya yönelik hizmet almak istiyoruz. İletişimdeki rahatsızlıklarımızı giderdiğimizde hekim grubuna olan şiddeti azaltmış olacağız. İlk uygulamalarımıza başlıyoruz."

Bursa Devlet Hastanesi’nden Uzm. Dr. Ümit Sönmez de şiddet olaylarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Sönmez, "Aldığımız eğitim neticesinde vatandaşlarımıza insanlara iyi bir şekilde veriyoruz. Ülkemizdeki sağlık hizmeti dünya standartlarındadır. Sağlık çalışanlarının ciddi sorunları var. Son yollarda artan şiddet var. Olumsuz olaylar yaşanmakta ve şiddet uygulanmakta. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına karşın bu konuda halkın bilgilendirilmesi gerekiyor. Özellikle medyada, uygunsuz veya sıra dışı olayların sıklıkla ekrana yansıtılmaması gerekiyor. Ya da uygun dille ekrana getirmek gerekiyor. Hekimlerle ilgili uygunsuz yayınları kaldırmamız lazım. Perfonmansa dayalı ve puan sistemi; hastayla aramızda vicdani olarak sıkıntıya yol açmamalı. Bir dönem ‘hakimler vicdanlarıyla cepleri arasında sıkışmamalı’ şeklinde algı vardı. Bizim de döner sermayede puan ve perfonmans sistemiyle vicdanımızla perfonmans arasında sıkışmamız lazım." dedi.

Reklam
Reklam

Kutlama programında emekli olan doktorlara plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: