Batan gemideki arama çalışmaları zor şartlar altında yapılıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi açıklarında batan Vera isimli kuru yük gemisinin kayıp mürettebatını arama çalışmalarını sürdüren...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi açıklarında batan Vera isimli kuru yük gemisinin kayıp mürettebatını arama çalışmalarını sürdüren Batı Karadeniz Su Altı Denizcilik dalgıçlarından Gürol Velioğlu, çalışmaların Meteoroloji raporları doğrultusunda devam edeceğini söyledi. Zor şartlar altında çalıştıklarını kaydeden Velioğlu, amaçlarının kalan 3 cesedi de en kısa zamanda bulmak olduğunu söyledi.

Ereğli açıklarında batan Kamboçya Bandıralı Vera isimli geminin kayıp mürettebatını arama çalışmalarını sürdüren Batı Karadeniz Su Altı Denizcilik dalgıçları, 3 günde 3 cesede ulaştı. Altı dalgıç ile yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Batı Karadeniz Su Altı Denizcilik dalgıçlarından Gürol Velioğlu, hava durumunun müsait olması halinde her gün çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

DALIŞLAR ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA YAPILIYOR

Dalışların çok zor şartlar altında yapıldığını söyleyen Velioğlu, “Gerçekleştirdiğimiz dalışlar sonucu 3. cesede ulaştık. Diğer 3 kişinin de gemide olduğunu düşünüyoruz. Amacımız gemide ki bütün yaşam mahallerine girmek. Giremediğimiz alanlara da su altı kesme takımlarını kullanarak kesme işlemini yaparak girmek. Geminin her yerine gireceğiz ve yaptığımız çalışmaları da su altı kamerası ile kaydediyoruz. Gemi üç bölümden oluşuyor. Kaptanın bulunduğu köprü denen kısımdan, ikinci kat var. Diğer bölüm de insanların yaşadığı alanlar. Buradaki eşyalar devrilmiş. Gözle görülecek şekilde arama yapılamıyor. Arama çalışmasının bu kadar uzun sürmesinin sebebi de bu. Yapılan ilk dalış eşya taşıma, ikinci dalış eşyaların dışarıya atılması oluyor. Bu çalışmaları yaparken çamurdan dolayı görüş mesafesi düşüyor. Bu çamurun dinmesi için bekleme süresinin geçmesi gerekiyor. Son dalışta da yapılan aramada çok zor şartlarda çalışılıyor. Su 2 derece. Görüş alanı oldukça zayıf. Özel olarak hazırladığımız kuvvetli ışıklar sayesinde kazazedelere ulaşıyoruz. Güç ama zor olanı başarıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Velioğlu ayrıca bundan sonraki yapılacak dalışları, Meteoroloji'nin tahmin raporlarına göre yapacaklarını, şartların el verdiği sürece dalışların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz