Batı Akdeniz’de Konut Fiyatları Yüzde 12 Arttı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Merkez Bankası tarafından izlenen konut...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Merkez Bankası tarafından izlenen konut fiyat endeksine göre Türkiye genelinde konut fiyatlarının 2011 yılında yüzde 11.3, 2012 yılında yüzde 11.5, Batı Akdeniz Bölgesi’nde ise 2011 yılında yüzde 12.4, 2012 yılında yüzde 12 artış gösterdiğini kaydetti.

Konut fiyatlarında üç yıllık fiyat artışının Türkiye ortalamasında yüzde 28.5 iken bölgede yüzde 27.5 olduğunu kaydeden ATSO Başkanı Budak, Merkez Bankası verilerine göre son üç yılda konut fiyatlarında en fazla artışın yüzde 65.8 oranıyla Gaziantep, Adıyaman, Kilis bölgesinde, yüzde 50.4 oranıyla Erzurum, Erzincan, Bayburt bölgesinde ve yüzde 47 artışla Diyarbakır, Şanlıurfa bölgesinde gerçekleştiğini ifade etti. Budak, üç yıllık fiyat artışının İstanbul’da yüzde 33.8, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak bölgesinde yüzde 37, Adana-Mersin bölgesinde yüzde 35.8, İzmir’de yüzde 29.2 oranında olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

”Buna göre bölgemizdeki konut fiyat artışı Türkiye ortalamasının çok az üzerinde, ancak birçok bölgemizin gerisindedir. Diğer taraftan Reidin Konut fiyat endeksine göre Antalya’da 2012 yılında konut fiyatları yüzde 23 oranında, konut kiraları ise yüzde 18.7 oranında artmıştır. Diğer taraftan yine aynı endekse göre Antalya’da konut fiyatları 2007 yılının yalnızca yüzde 3 üzerindedir ve bu dönemde Antalya’da konut fiyat artışları büyük illerin gerisinde kalmıştır. Sonuç olarak, bölgemizde ve Antalya’da son dönemde konut sektöründe canlanma ve fiyatlarda bir artış olduğu görülmektedir. Bununla birlikte turizm başkenti olan ve yabancıların konut talebinin nispeten yüksek olduğu ilimizde fiyatların diğer illere göre olması gereken düzeyde olduğunu söyleyemeyiz. Bu nedenle inşaat sektörümüzün arz talep dengesine dikkat etmesi ve kaliteye önem vermesi gereklidir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz