Batı Akdeniz'in En Büyük Talasemi Ve Fizik Tedavi Merkezi Finike'de Açıldı

Antalya'nın Finike Devlet Hastanesi, 3. kattaki balkon bölümünü talasemi hastaları için merkeze dönüştürdü. Finike, Kumluca,...

Antalya'nın Finike Devlet Hastanesi, 3. kattaki balkon bölümünü talasemi hastaları için merkeze dönüştürdü.

Finike, Kumluca, Elmalı ve Demre'den talasemi hastaları kan değiştirmek için buraya geliyor. Hastane aynı zamanda 3 ünite olan fizik tedavi merkezini de genişletti. 15 üniteye çıkan tedavi merkezinde günde 90 hasta fizik tedavi görüyor.
Talasemi ve fizik tedavi merkezlerinin açılışı yapıldı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, "Hafızam beni 2000'li yıllara götürdü. Daha öncesini bilmiyorum. Ama 2000'li yıllara baktığımız zaman bu hastalarımızın ortada kalan, zaman zaman muayene koşullarında tedavi edilen, hastanelerde tanı ve tedavi merkezlerinin olmadığı, birçok tedavi aparatlarını dahi kendilerinin aldığı ve hatta kanlarını kendilerinin bulduğu bir dönemden bu günlere geldik. Şu anda hamdolsun artık devletin kurumları tanı ve tedavi merkezleri yaptı. Kızılay'ın kanı ayaklarına kadar getirdiğini görüyoruz. Tüm tedavilerini devletin karşıladığı bir duruma geldik." dedi.

Reklam
Reklam

Talaseminin Akdeniz Bölgesi'nde oldukça yoğun görüldüğünü ifade eden Genel Sekreter Taş şöyle devam etti: "Kamu hastaneleri birliği kurulduktan sonra arkadaşlarımızla birlikte sürekli sahadayız. İşte biraz önce Elmalı'dan geldik. Şimdi Finike'deyiz ve haftanın belli günleri sürekli sahayı geziyoruz. Vatandaşın en iyi koşullarda hem ayakta hem yatarak tedavi olacağı kurumları tesis etmemiz lazım. Biz bunu hedefliyoruz."

Bu merkezin, alanında Batı Akdeniz'in en büyük merkezi olduğunu belirten Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Konak, "70 talasemi hastamız var. Ayda bir veya 15'de bir kan değiştiren insanlar bulunuyor. Merkezimize çevre ilçelerden de gelen hastalar var. Buradaki talasemi ve tanı merkezi Batı Akdeniz'in en büyüğü." ifadesini kullandı.

Merkezlerin kuruluşunda emeği geçenlere plaket takdim edilirken, KHB Genel Sekreteri Taş da Finike'ye yapılacak 100 yataklı hastanenin müjdesini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: