Batı kesimler soğuk ve yağışlı

Batı kesimler, Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi.

ANKARA (ANKA) - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Bursa (Uludağ), Bilecik, Bolu, Kastamonu, Kütahya, Afyon, Isparta, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale ve Ankara'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, sabah ve öğle saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

Sıcaklıklar, batı kesimlerde hissedilir derecede(10 ila 12 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Reklam
Reklam

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ve Kıyı Ege'de sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel), öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-50 km/s) esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ VE GECE SAATLERİNDE YÜKSEKLERDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI UYARISI-

Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, akşam saatlerinden sonra Bursa (Uludağ), Bilecik, Bolu, Kastamonu, Kütahya, Afyon, Isparta, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale ve Ankara'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca, rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında sabah kuzey ve kuzeybatı (karayel), öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50km/s) olarak esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama, ani sıcaklık düşüşü vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Reklam
Reklam

-ANİ SICAKLIK DÜŞÜŞÜ UYARISI-

Marmara başta olmak üzere Türkiye'nin batı kesimlerinde lodosun etkisini kaybetmesi ve rüzgarın önce karayel, sonrasında poyraza dönmesiyle birlikte hissedilir derecede ani sıcaklık düşüşü(10 ila 12 derece) beklendiğinden, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sabah saatlerinde yer yer sis görüleceğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatı (karayel), öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek 13

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı, akşam ve gece saatlerinde il geneli aralıklı yağmur ve sağanak, gece yüksekleri hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı 15

Reklam
Reklam

İZMİR: Parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı gececek. Rüzgar; sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatı (karayel), öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek 17

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde il geneli, gece doğu ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı 22

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 22

ERZURUM: Parçalı az bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer sisli 13

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu 21

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Balıkesir ve Bilecik) aralıklı yağışlı gececek. Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bursa (Uludağ) ve Bilecik'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatı (karayel), öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

Reklam
Reklam

EGE: Parçalı çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları dışında bölge geneli (Muğla, Denizli, Aydın, Kütahya, Afyon, Uşak ile sabah saatlerinde İzmir ve Manisa) aralıklı sağanak, akşam geç saatlerde Kütahya ve Afyon'un yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (karayel), öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Genellikle parçalı, batısı ile zamanla bölge geneli çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), gece saatlerinde Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları(Adana, Mersin, Hatay) aralıklı sağanak yağışlı, geç saatlerde Isparta'nın yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Ankara'nın batı çevreleri, akşam ve gece saatlerinde Ankara il merkezi, Konya, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Karaman çevreleri yağmur ve sağanak, gece Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Kırıkkale'nin yüksekleri hafif karla karışık ve kar yağışlı geçecek. Sabahsaatlerinde doğusunda yer yer sis görülecek.

Reklam
Reklam

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce çevrelerinde sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, gece Bolu ve Kastamonu çevrelerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Samsun, Ordu, Giresun, gece saatlerinde Amasya, Tokat, Trabzon ve Rize çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yere yer sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek.(ANKA)