Batı Şeria'daki silahlı saldırılar

KUDÜS (İHA) - Filistinliler'in, Batı Şeria'daki bir Yahudi yerleşkesi yakınında düzenlediği saldırıda 3 İsrailli'nin öldüğü, 5'inin de yaralandığı, ayrıca İslami Cihad Örgütü'nün yerel liderlerinden birinin İsrail askerlerince öldürüldüğü bildirildi.

Yetkililer ve sağlık kaynakları, Batı Şeria'daki en büyük Yahudi yerleşke bloğu Guş Etzion yakınlarında Filistinliler'in açtığı ateş sonucu 3 İsrailli'nin öldüğünü, 5'inin de yaralandığını açıkladı. Güvenlik kaynakları da, silahlı bir Filistinli'nin hareket halindeki bir aracın üstünden Bethlehem Kenti yakınlarında yolda bekleyen bir grup insana ateş açtığını söyledi. İsrail, bölgeye çok sayıda asker sevk ederken, saldırganların arandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Filistinli ve İsrailli kaynaklar, Batı Şeria'nın kuzeyinde İslami Cihad örgütünün yerel liderlerinden olan Nihad Ebu Ganem isimli Filistinli'nin İsrail askerleri tarafından öldürüldüğünü ifade etti. Cenin şehri yakınlarındaki bir köyde İsrail özel kuvvetlerinin yaptığı bir operasyonda Ganem'in öldürüldüğü bildirildi.